En man i kostym

Nya utvecklingschefen heter Mika

Stadens nya utvecklingschef heter Mika Hakosalo. Han kommer närmast från tjänsten som stadsutvecklingsdirektör i Jakobstad och tillträder i början av maj.

En rekryteringsgrupp bestående av stadsdirektören, stadsstyrelsens ordförande samt första vice ordförande, HR-chefen samt HR-utvecklaren valde att bland totalt 20 sökande föreslå Mika Hakosalo. Stadsstyrelsen utsåg honom vid sitt möte 7 mars.

– Vi ser fram emot att få en väldigt kompetent och erfaren chef som har jobbat med projektledning och -styrning i många år, säger stadsdirektör Arne Selander. Han har dessutom med sig värdefulla erfarenheter från sina tidigare arbeten inom Stockholms stad, Vasa och Jakobstad.

Hakosalo kommer att leda den rätt så nybildade utvecklingsstaben inom stadsledningen. Till staben hör främst funktioner som IT, kommunikation, projektkontor, växel och näringslivsfrågor. 

– Det som gör arbetet som utvecklingschef i Mariehamn intressant för mig är flera saker. Den första är att jag får möjlighet att forma och leda en nybildad del inom stadens organisation, säger Mika Hakosalo. Den andra är möjligheten att ordentligt lära känna Åland och Mariehamn, med kultur, näringsliv, identitet och historia och hur man med det som en grund kan utveckla staden till nya nivåer som gynnar både invånare och företag. Den tredje att jag i den här arbetsrollen ser en väldigt god möjlighet att arbeta med utveckling av staden och dess processer med digitala lösningar och i nära samarbete med stadens IT-personal.

Det visar sig även att Åland har en spelat en avgörande och kanske lite oväntad roll i Mikas liv redan tidigare.

– Åland är ju dessutom lite speciellt för mig, eftersom min mammas moster bodde i Mariehamn och fungerade som en äktenskapsmäklerska mellan min pappa som bodde i Sverige och min mamma som bodde i Finland, avslöjar Mika. 
 

Arne Selander

Stadsdirektör
Mariehamns stad
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.