Bilden visar Seniorpunktens vardagsrum, med stort bord med trästolar, tavelutställning på väggen och flera mjuka fotöljer längs vägg och fönster.

Seniorpunkten

En träffpunkt för dig som är över 65 år. Vi håller öppet måndag-fredag. Anmäl dej på förhand samma dag som du önskar delta! Gruppstorleken är begränsad då vi behöver kunna hålla 1-2 meters avstånd mellan deltagarna.

Välkommen till äldreomsorgens träffpunkt för seniorer - Seniorpunkten!

Seniorpunkten riktar sig till hemmaboende seniorer som bor i Mariehamn och är 65 år eller äldre. Det är en verksamhet där man kan träffa andra seniorer. 

På Seniorpunkten erbjuds ett varierat utbud av aktiviteter, servicehandledning, infotorg samt kaffe. Håll utkik i lokaltidningarnas aktivitetskalendrar efter vårt veckoprogram.

Verksamheten är gratis för besökaren.

Riktlinjer på grund av Corona

Verksamheten är organiserad så att risken för smittspridning minimeras.

  • Alla som besöker Seniorpunkten ska vara friska utan förkylningssymptom.
  • Den som befinner sig i karantän får inte besöka Seniorpunkten under karantäntiden.
  • Deltagare får inte avvika för att göra ärenden och återkomma under den tidpunkt som man besöker drop-in verksamheten.
  • Deltagaren behöver hålla god handhygien.
  • Deltagarna behöver hålla 1-2 meters avstånd mellan varandra.
  • Deltagare måste anmäla sig i förväg, läs mer under rubriken Anmälan krävs före besök.

Ge förslag på aktiviteter

Vi tar gärna emot nya idéer på aktiviteter. Är du dessutom intresserad av att leda en aktivitet finns möjlighet att vara kursledare. Det kan till exempel vara en diskussionsgrupp, en kurs eller annan social aktivitet. Vi hjälper dig att komma igång.

Seniorpunkten

Seniorpunktens handledare
Hemservice, äldreomsorgssektorn
Norragatan 11 (mittemot Mathis-hallen)
Seniorpunkten har dropin, det finns automatisk dörröppnare till vänster om dörrhantaget och på ytterdörren kan man läsa veckoprogrammet och öppettider.

Anmälan krävs före besök

Anmäl dig mellan kl. 8.30-9.30 samma dag som du önskar delta genom att ringa eller skicka ett textmeddelande till Seniorpunktens handledare. Du kan delta antingen mellan kl. 12.00-13.45 eller mellan kl. 14.15-16.00.

Anmälan om att delta måste göras för att kunna begränsa antalet personer i lokalen och säkra att avstånd mellan deltagarna kan hållas med tanke på COVID-19.

Publicerad 11.2.2021
Uppdaterad 2.6.2021

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.