Bilden visar elever framför huvudingången och utetaket till Övernäs skola

Övernäs skola

Övernäs skola, med årskurserna 1-9, ligger i centrala Mariehamn. Här går de elever som bor norr om Skillnadsgatan och söder om Cedersvägen–Formansgränd, liksom de som bor väster om Västra utfarten. Elever som bor i Ytternäs skoldistrikt går i årskurs 7 till 9 i Övernäs skola.

Övernäs skola består idag av två byggnader. Lågstadieklasserna är lokaliserade i den ursprungliga skolbyggnaden från 1950-talet. Den här byggnaden är ritad av Erik Bryggman och fasaden är K-märkt sedan 1997.

Den andra byggnaden som togs i bruk höstterminen 2016 är främst för årskurserna 7-9, men musik, teknisk slöjd och textilslöjd undervisas även för de lägre årskurserna. Det som finns kvar från den ursprungliga byggnaden från 1970-talet är cementgrunden och betongpelare, allt annat är nybyggt efter ritningar av arkitekten Mikko Koskinen.

Nu är båda byggnaderna sammanbyggda med ett tak och under hösten 2018 färdigställdes bibliotekslängan med bibliotek, elevvårdsutrymmen och två klassrum.

För elever i årskurserna 1 och 2 finns fritidshemmet Kråkan som har sina lokaler i lågstadiebyggnaden.

Sammanbyggt med lågstadiets byggnad ligger Idrottsgården.

På sidan Planer och policys för stadens grundskolor hittar du aktuell arbetsplan och timfördelning för Övernäs skola, plus andra riktlinjer som gäller samtliga våra skolor.

Hitta till Övernäs skola med hjälp av Google Maps

Anders "Antti" Eriksson

Rektor
Övernäs skola, bildningssektorn
Västra Skolgatan 4

Kansli

Skoladministratör
Övernäs skola, bildningssektorn
Västra Skolgatan 4

Lärarrum

Övernäs skola, bildningssektorn

Skolhälsovårdare, Övernäs

Övernäs skola, bildningssektorn
Måndag, tisdag, torsdag kl. 8‐16 och fredag kl. 8‐14.15

Skolkurator, Övernäs

Övernäs skola, bildningssektorn
Skapad 8.2.2021 15:20
Uppdaterad 8.4.2021 13:25

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.