Bilden visar barn som passar fotboll utanför Baltichhallen

Baltichallen

Baltichallen är Mariehamns bollsportmecka. Här huserar sporter som innebandy, handboll, basket, volleyboll, futsal, badminton och boule.

Baltichallen är placerad i Ytternäs i södra Mariehamn, en stadsdel som domineras av lugna strandnära villaområden, den populära strandpromenaden och av ett växande utbud av högklassiga idrottsanläggningar. Tack vare Baltichallens moderna faciliteter och utrustning i toppklass används multihallen flitigt för träningsläger, inte minst av gästande innebandylag. Här finns bland annat två parallella innebandy- och handbollsplaner och en centrumplan linjerad för dessa sporter.

Precis som de flesta andra anläggningar i Mariehamn får Baltichallen genomgående goda betyg av sina gäster för sin höga standard samt hur gemytlig, välskött och ren hallen är.

Öppettider

Måndag-torsdag kl. 08.00 - 22.30.
Fredag-söndag kl. 08.00 - 20.00.

Hallen har passersystem installerat och kan tidvis vara obemannad. Tillträde sker då med hjälp av passerkod eller passerkort. I samband med större helger kan avvikande öppettider gälla. Se aktuella bokningar och lediga tider via webbokningen.

Fakta om Baltichallen

  • Flexibel multiarena för bollsporter och evenemang
  • Total spelyta 42x42 meter, totalt 1806m²
  • Två parallella innebandy- och handbollsplaner och en centrumplan
  • Fem planer för badmintonspel
  • Tarkett Sport Elit golvmatta samt mattor anpassade för boule
  • Teleskopläktare med plats för 444 personer.
  • Sex omklädningsrum samt sammanträdesrum och cafeteria
  • Parkering med plats för cirka 200 bilar

Omgivning

Baltichallen ligger intill nybyggda Baltic friidrottsarena och bredvid hallen finns en 1,86 kilometer lång naturskön, kuperad och barkbelagd motionsslinga samt ett flertal skogsstigar som är perfekta för pulshöjande löpträning. Motionsslingan är belyst med skidspår vintertid. Det finns även ett utegym, en miniarena, en fotbollsplan och en livsmedelsbutik i direkt anslutning till hallen. Centrum och Mariehamns hamn ligger på bekvämt promenadavstånd.

Hyr Baltichallen för evenemang

Baltichallen används även för olika publika evenemang som mässor, konferenser, konserter, galor och större fester. Stora intagsdörrar och taktstolskonstruktionen, som tillåter fästen i taket, underlättar för dig som arrangör. 

Läs mer om att boka någon av Mariehamns stads lokaler.

Baltichallen

Idrottsanläggningarna, kultur- och fritidssektorn
Västra Ytternäsvägen
Bokningar mån‐tor kl. 8‐16, fre kl. 8‐ 14.15
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.