Pressbilder och reportage

Mariehamns stad hjälper gärna journalister och professionella bloggare att hitta intressanta uppslag för olika sorters reportage och berättelser om Mariehamn. Vi kan även bistå med ett urval av pressbilder.

Pressbilder

För artiklar och annonser gällande Mariehamns stad finns ett urval av bilder från stadens mediabank att begära. Vi arbetar med att utöka med fler bilder för nedladdning. För bilder gäller följande:

  • Bilderna får enbart användas av media i samband med artiklar och redaktionellt material om staden.
  • Bilderna får inte förvanskas.
  • I det fall fotograf står angiven i bildens information, ange om möjligt fotografens namn i samband med bilden.
  • Meddela stadens webbmaster per e-post  om var, när och i vilket sammanhang bilderna kommer att publiceras.

Följande fotoalbum finns, vi kommer att öka på med fler album inom december 2022.

Har du önskemål om andra bilder från Mariehamn eller att få använda bilder i andra sammanhang än ovan nämnda? Kontakta stadens webbmaster per e-post.

Besök Visit Ålands mediabank för fler bilder från Mariehamn och Åland.

Reportage och intervjuer

Här är några förslag på ämnen för intervjuer eller reportage:

Det går visst att köpa hus på Åland!

Många lever i tron att det krävs åländsk hembygdsrätt för att få äga sin bostad på Åland. Det stämmer inte. Vi berättar mer om vad som gäller och kan även ordna studiebesök till några av stadens nyaste bostadsområden. (Hembygdsrätten är ett lokalt medborgarskap)

Samtal med stadsdirektören

Träffa Arne Selander, Mariehamns stadsdirektör för en informell pratstund. Visning av stadshuset kan ingå.

Så bevaras Pommern för eftervärlden

Den fyrmastade barken Pommern seglade på vetetraden mellan Australien och Storbritannien, idag är hon ett unikt museum i Mariehamns Västerhamn. Fartyget har bevarats i ursprungligt skick och är en stolt bärare av Ålands sjöfartshistoria. Hon fortsätter flyta i en specialbyggd docka som ska rädda henne för eftervärlden. Klättring i riggen kan ingå.

Mariehamns hamn, ett nav i Östersjön

Mariehamns hamn har dagligen i medeltal 15 anlöp från Stockholm, Kapellskär, Åbo, Helsingfors och Tallinn. Det betyder mer än 5 450 anlöp i året.
Färjetrafiken till och från Mariehamn är viktig för såväl turismen, frakt av varor som för ålänningarnas möjlighet att enkelt förflytta sig till fastlandet och till Sverige. Under sommarhalvåret besöker dessutom ett tjugotal kryssningsfartyg från olika länder Mariehamn.

Skolglädje och miljö

Efter en intensiv ombyggnadsperiod invigdes 2016 en så gott som helt ny byggnad för Övernäs högstadieskola där miljötänket har varit i fokus (se film på 7:34 min). Samtalet kan också handla om toppnoteringarna i PISA-undersökningen och det åländska skolsystemet. På Åland gäller läroplikt – inte skolplikt – vilket fått flera svenska familjer att flytta till Åland för hemundervisning.

Ovannämnda ämnen är bara ett axplock. Kontakta gärna stadens verksamhetsutvecklare för information och näringslivskontakter för att diskutera fram ett uppslag som passar just er!

Verksamhetsutvecklare

Stadsledningen
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.