Service och tjänster

På biblioteket kan du inte bara låna och läsa böcker och tidningar, utan också boka dator, boka utrymmen för studier och möten, se på konst och utställningar.

Välkommen till oss hemma hos dig

Vårt e-bibliotek är öppet dygnet runt. Vi har e-böcker och e-ljudböcker för stora och små samt flera andra spännande e-tjänster. Vi erbjuder bland annat PressReader för tidningar och tidskrifter samt Nationalencyklopedin ne.se för fakta, språkkurser, korsordslexikon med mera.

E-biblioteket - bibliotek.ax

Evenemang på stadsbiblioteket - bibliotek.ax

Använd bibliotekets datorer och surfplattor 

På biblioteket kan du låna fyra datorer. Tre av dem kan du jobba på i 20 minuter (längre om det inte är kö) och en får du använda i 60 minuter. Du kan också låna surfplattor att surfa på för att till exempel kolla mejlen, läsa tidningar och liknande. 

För att logga in på datorerna och surfplattorna behöver du lånekortsnummer och PIN-kod. Om du är turist eller inte har lånekort kan du få en temporär inloggning från personalen. 

Att använda datorerna är gratis. Vi har också gratis WiFi för våra besökare.

Skriv ut på biblioteket 

På Mariehamns stadsbibliotek kan du skriva ut i A4-format. Utskrifter i svartvitt kostar 30 cent/sida och färgutskrifter kostar 50 cent per sida. 
 

Så funkar det - Alla våra tjänster - bibliotek.ax

Mariehamns stadsbibliotek på Facebook

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket, kultur- och fritidssektorn
Besöksadress Strandgatan 29
Pb 76, AX-22101 Mariehamn
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.