Kakor och sekretess

Vi använder tekniken kakor för att samla in data för statistiska ändamål. Genom att besöka webbplatsen godkänner du kakor. Däremot kan du själv välja att begränsa användandet av kakor.

Stadens webbplats har både SSL certifikat och DNSSEC. Dessa säkerhetsmekanismer skyddar stadens hemsida från att utsättas för skadlig kod, stöld och manipulation av information. Det gör att du som besöker hemsidan kan vara säker på att informationen som finns här är tryggad och publicerad av Mariehamns stad.

Kakor används på mariehamn.ax

Genom att surfa på denna webbplats genereras information till så kallade kakor. Informationen som samlas in är besöksstatistik. Den används av oss på Mariehamns stad i syfte att utvärdera och förbättra innehåll, navigation och struktur. Kakor och liknande teknik behövs även för om du vill ha egna inställningar för Readspeaker, en lyssnafunktion som används på denna webbplats.

Vad är kakor?

En kaka (även kallad cookie) är en väldigt liten datafil som en webbplats lagrar på besökarens dator eller mobila enhet. Det är ingen risk att hårddisken blir full bara för att du tillåter kakor, så små är de. Kakorna används för att spara information mellan besöken, så att webbplatsen till exempel kan känna igen en återkommande besökare.

Analysverktyg för webbstatistik

Mariehamn.ax använder Google Analytics som ett hjälpmedel för att få en bild av antal besökare på webbplatsen. Analysverktyget använder kakor. Inom EU tillhandahålls denna analystjänst via Google Ireland Limited. All analytisk datakommunikation krypteras via HTTPS-protokoll.

De personliga uppgifter som samlas in via Google Analytics vid besök på mariehamn.ax är din IP-adress. Uppgifterna delas inte med någon annan organisation för marknadsförings-, marknadsundersökningsändamål eller kommersiella ändamål. Google kan överföra information till tredje parter om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. 

Kortfattad besöksstatistik för webbplatsen mariehamn.ax presenteras årligen i Mariehamns stads verksamhetsberättelse och bokslut.

Om du inte accepterar kakor

Du kan neka användningen av kakor genom att välja vissa inställningar i webbläsaren. Du kan också välja att datorn ska fråga varje gång en kaka är på väg att lagras på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas, se din webbläsares hjälpsidor för mer information. Tänk på att eventuella personliga inställningar du gör i Readspeaker inte kan sparas till nästa besök om kakor nekas.

Om du istället vill neka Google Analytics till att få använda data om dina besök, då finns det ett tillägg som du kan installera i din webbläsare. Mer information finns på Googles webbplats.

Läs mer om eller hämta tillägget ”Google analytics Opt-out Browser Add-on" på Googles webbplats (sidan är på engelska).

Specifika frågor om mariehamn.ax kan skickas till stadens webbmaster via e-post webb@mariehamn.ax.

Publicerad 12.8.2019
Uppdaterad 31.3.2021

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.