Baltic friidrottsarena med havet i bakgrunden

Baltic friidrottsarena

I natursköna Ytternäs i södra Mariehamn finns högklassiga Baltic friidrottsarena.

Arenan är en komplett friidrottsarena med åtta rundbanor, plats för samtliga hopp- och kastgrenar, tidtagartorn och en mindre läktare. I direkt anslutning till arenan finns en stor och lättillgänglig parkeringsplats samt god tillgång till kollektivtrafik.

Normalt går det enbart att hitta friidrottsarenor som håller en klass som denna i större städer, så att en så liten stad som Mariehamn kan stoltsera med en komplett friidrottsarena med åtta rundbanor är i det närmaste unikt. I och med den nya arenan får framtidens friidrottsstjärnor ytterligare större förutsättningar för att utvecklas på Åland.

Se bilder från arbetet med arenan på FB-sidan Mariehamns idrottsanläggningar

Fakta om Baltic friidrottsarena

  • Arenan blev klar december 2021
  • Komplett friidrottsarena med 8 rundbanor av typen Mondotrack.
  • 4 längdhoppsgropar
  • Kastbur, spjut, stavhopp och kula
  • Tidtagartorn, kansli och läktare.
  • Sex omklädningsrum i intilliggande Baltichallen.
  • Parkering med plats för cirka 200 bilar.

Omgivning

Hela området kring arenan andas idrott. Precis bredvid arenan ligger idrottsanläggningen Baltichallen, ett utegym, en miniarena samt en belyst motionsslinga och diverse skogsstigar som erbjuder utmärkta och naturnära möjligheter för löpträning.

Trots det natursköna läget ligger Mariehamns absoluta centrum med alla sina restauranger, badstränder, mysiga kaféer, butiker och hotell bara två kilometer bort. I närheten finns även en livsmedelsbutik. Stadsdelen som arenan ligger i domineras i övrigt av strandnära villaområden och den långa och väldigt populära strandpromenaden.

Idrottsanläggningarna

Idrott och fritid, kultur- och fritidssektorn
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.