Två män spelar gitarr i Odalgårdens matsal

Kultur för äldre

Kultur är till för alla, gammal som ung. Därför ser Mariehamns stad till att det ordnas kulturevenemang som är gratis och tillgängliga för stadens äldre befolkning.

Seniorpunkten 

Seniorpunkten riktar sig till hemmaboende seniorer som bor i Mariehamn och är 65 år eller äldre. Verksamheten håller öppet måndag-fredag.  

På Seniorpunkten erbjuds ett varierat utbud av aktiviteter, servicehandledning, infotorg samt kaffe. Läs mer om hur verksamheten fungerar här.

Evenemang på äldreboendena

På Odalgården och Trobergshemmet ordnas det regelbundet konserter och andra evenemang för de boende. Även personer om bor hemma och får hemservice kan be om att få skjuts till dessa evenemang. Vi informerar de boende om vad som händer genom affischer ungefär två veckor i förväg. Till den som bor hemma och får hemservice skickar vi ut informationslappar så att de kan boka färdtjänst om de vill. 

Hemleverans av böcker 

Mariehamns stadsbibliotek erbjuder sina låntagare tjänsten ”Boken kommer”. Det är en kostnadsfri service för den som bor i Mariehamn och som till exempel på grund av långvarig sjukdom, ålder eller rörelsehinder inte kan ta sig till biblioteket. Det spelar ingen roll om man bor kvar hemma eller om man valt att flytta till ett äldreboende. 

Du kan 

  • välja att själv kontakta biblioteket för att tala om vad du vill låna. Perfekt för dig som läser lite sporadiskt men som vill bestämma själv exakt vad du läser. 
  • eller låta en bibliotekarie välja åt dig, utifrån från dina önskemål om genrer, intressen, etc. Du väljer då själv hur ofta och hur mycket du vill låna – exempelvis två böcker varannan vecka. Detta alternativ passar dig som läser mycket och som vet vad du gillar (och som gillar att bli överraskad ibland). 
  • Du får leverans varje, varannan, var tredje eller var fjärde vecka beroende på vad som passar ditt läsande. 
  • Du kan låna vanliga böcker, storstilsböcker, ljudböcker, celiaböcker eller tidskrifter. 

Ring biblioteket på telefonnumret 531 411 för att börja med Boken kommer. De levererar bokkassen till dig på onsdagar. Kontaktformulär finns även på bibliotek.ax.

   

Skapad 7.12.2021 15:10
Publicerad 16.3.2022 09:26
Uppdaterad 21.2.2023 09:34

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.