Torget med färgglada torgbord och besökare

Torget

Centralt i Mariehamn finns torget, norr om stadshusbacken. En plats för evenemang och torghandel året runt.

På torget finns det försäljningsplatser för torghandel. Här kan du sälja allt från frukt och bär, blommor, bakverk och hantverk under hela året. Det finns också plats för dig som vill sälja begagnat på "loppis". Här finns det också en torgscen som ger möjlighet till musikuppträdanden och andra program.

Varje år vid jul, påsk och i samband med Skördefesten arrangeras större marknader där du är välkommen att delta. Under sommaren ordnas det även loppmarknader på torsdagskvällarna. Mer information och kontaktuppgifter för bokning finns via länkarna nedan.

Torghandel

Tiderna för torghandel är måndag-lördag kl. 7-18. Torghandlare får tillgång till en plats med bord och tak utan kostnad.

De kostnadsfria platserna kan däremot inte bokas. För företag finns det ett antal platser, som är möjliga att boka mot en avgift.

Under tiden 1.5-30.9 finns en torgvärd som har hand om frågor i anslutning till torget och torghandeln. Torgvärden når du på telefon +358 405916407.

Årliga marknader

City Mariehamn arrangerar årligen marknader på torget och i centrum, såsom påskmarknad och julmarknad.

Närmare information hur du anmäler dig som försäljare sker genom annonsering i lokaltidningarna samt på City Mariehamns hemsida ungefär 5-6 veckor före varje marknadstillfälle.

Loppmarknad sommartid

Varje sommar hålls kvällsloppis centralt i Mariehamn, där kan du sälja eller fynda begagnade saker.

Sommaren 2021 arrangerar City Mariehamn sommarmarknad med loppis varje torsdag kväll från 17.6 till 19.8. Torget och ibland även delar av Torggatan fylls med bord kl. 17.00-20.00.  

Närmare information samt anmälningsformulär hittar du på City Mariehamns hemsida samt via länken under Hitta snabbt. 

Bokning av torget och scenen

Föreningar, ideella organisationer och andra aktörer har möjlighet att använda både torget och scenen kostnadsfritt för evenemang. Högtalare och sittplatser/bänkar på torget ordnas och bekostas av dig som evenemangsarrangör.

Torget och torgscenen kan också bokas för kommersiella evenemang, det vill säga när det tas en inträdesavgift av publiken.

För förfrågningar kontakta stadshusets vaktmästare.

 

Torget och torgscenen

Stadskansliet
Publicerad 15.2.2021
Uppdaterad 25.8.2021

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.