Anläggningschef Lennart Axelsson provsitter en av de nyrenoverade stolarna.
Bild: Anläggningschef Lennart Axelsson provsitter en av de nyrenoverade stolarna.

Lyft för Idrottsparken – de gamla stolarna har fått en uppfräschning!

Alla 1600 sittplatser på läktaren behövde bytas ut. Istället för att köpa nytt renoverades de. Ett fint exempel på hållbar och cirkulär plaståteranvändning!

Obehandlade plastdetaljer är känsliga för solljus och blir med tiden gråa och trista. Detta har ansvariga i Idrottsparken konstaterat, alla 1600 sittplatser på läktaren var i behov att bytas ut. Med fantasi och vetgirighet har personalen med hjälp av en gasbytta och en öppen låga fixat stolarna på läktaren så att de är så gott som nya. 

- Det går om vi vill. Med kriterier som hållbarhet, ekonomi och nytänkande är detta ett av de bästa exempel på hållbar och cirkulär plaståteranvändning jag har sett, säger Ulf Simolin miljösamordnare i Mariehamns stad.

I helgen spelas det ligafotboll på både lördag och söndag då IFK Mariehamn och Åland United är i hetluften på hemmaplan. 

Varmt välkommen till helgens matcher på WHA – snart 100 år av idrott, motion och nöje. Där både fotbollsspelare och arenapersonal skapar magi!

Idrottsparken

Idrott och fritid, kultur- och fritidssektorn
Idrottsgatan
Bokningar mån‐tor kl. 8‐16, fre kl. 8‐ 14.15
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.