Logotyp presidentvalet 2024

Presidentvalet 2024

Val av Finlands president hålls den 28 januari 2024, en eventuell andra valomgång hålls den 11 februari 2024.

Finlands president väljs genom presidentval som förrättas vart sjätte år. Valdagen vid presidentvalet 2024 är söndagen den 28 januari, om ingen av kandidaterna får mer än hälften av rösterna vid den första valomgången förrättas en andra valomgång söndagen den 11 februari 2024. Röstberättigade i presidentvalet är alla finska medborgare som senast på valdagen den 28 januari 2024 har fyllt 18 år.

Förhandsröstning vid de allmänna förhandsröstningsställena i Finland hålls under tiden 17 januari till och med den 23 januari 2024, vid en eventuell andra omgång sker förhandsröstning i Finland under perioden 31 januari till och med den 6 februari 2024. Allmänna förhandsröstningsställen utomlands kan ha avvikande öppethållningstider.

Allmänt förhandsröstningsställe i Mariehamn är postkontoret i Mariehamn med adress Nygatan 6. Under förhandsröstningsperioden kan de röstberättigade rösta vid vilket allmänt förhandsröstningsställe som helst.

Mer information om de allmänna förhandsröstningsställena i Finland hittas under länken Allmänna förhandsröstningsställen i Finland och information om de allmänna förhandsröstningsställena utomlands hittas under länken Allmänna förhandsröstningsställen utomlands.

Det är även möjligt att rösta hemma för de personer vars rörelse- eller funktionsförmåga är så nedsatt att hen inte utan svårigheter kan rösta på ett allmänt förhandsröstningsställe eller i vallokal på valdagen. Anmälan till hemmaröstning görs skriftligen på en blankett eller per telefon till kommunala centralvalnämnden. Blankett för anmälan till hemmaröstning finner ni under bilagor på denna sida.

Kommunala centralvalnämnden i Mariehamns adress:

Stadsledningen, kansli
Pb 5 
22101 Mariehamn

Telefon: +358 18 531 202 eller + 358 18 5310.
E-post: stadsledningen@mariehamn.ax

För mer information om presidentvalet, se justitieministeriets valsidor.

Biträdande kanslichef

Stadsledningen

Bilagor

Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.