Bibliotek

Mariehamns stadsbibliotek har blivit en naturlig samlingsplats för både ålänningar och besökare, och ett ställe att hitta information på. Det luftiga ljusblå bibliotekshuset, strax intill bussplan, lockar besökare från både när och fjärran.

Tack vare ett aktivt kulturliv sjuder byggnaden av liv och rörelse. Med hjälp av modern teknik erbjuds en bekväm och smidig service.

Service och tjänster

På biblioteket kan du inte bara låna och läsa böcker och tidningar, utan också boka dator, boka utrymmen för studier och möten, se på konst och utställningar. I stadsbiblioteket anordnar vi också många olika evenemang med gratis inträde, som barnteater, föreläsningar och levande musik med mera.

Läs mer om låneregler och avgifter, medieurvalsprinciper och bibliotekets historik och sök bland böcker på www.bibliotek.ax

Green Key certifierat

Mariehamns stadsbibliotek har som första bibliotek i världen fått miljömärkningen Green Key. Det är en internationell miljömärkning för turist- och besöksanläggningar. Biblioteket var också den första besöksanläggningen på Åland som fick certifieringen. Med Green Keys kriterier som stöd strävar vi efter att förbättra bibliotekets hållbarhetsutveckling genom att göra arbetet konkret, strukturerat och kontinuerligt.

Sidan uppdaterades