Välkommen till Mariehamn

Mariehamn är en huvudstad i miniatyr, Nordens minsta metropol i ett självstyrt landskap med egen regering, eget parlament och all tänkbar service som du som invånare eller besökare kan behöva. Framförallt har Mariehamn ett mycket centralt läge mitt i Östersjön, du når lätt storstäderna runtomkring.

Hela Åland kan sägas vara en kreativ ö, präglad av en djupt rotad företagaranda och låg arbetslöshet. Här finns allt från stora multinationella företag till små företag; från högteknologiska företag till tjänsteföretag. Bara i centrum av Mariehamn finns över 70 butiker, 20 restauranger och mycket övrig service samlat inom några kvarter. Gemensamma satsningar inom Åland görs dessutom på den digitala tekniken och informationsteknologin, viktigt för både invånare och företag samt för utveckling av det åländska e-samhället.

Vardagspusslet blir också lättare i Mariehamn när avstånden är korta och bilköerna nästintill obefintliga. Här har du ofta både jobb, boende, daghem, skola, fritid och naturen på promenad- eller cykelavstånd. Här är det tryggt och tillgängligt. Många har valt att flytta hit. Det kan du också göra.  Det mångsidiga och aktiva föreningslivet, inom såväl kultur som idrott, i kombination med stadens fritidsanläggningar gör det lätt att utöva sin egen favoritsyssla. Nya bostadsområden växer också fram och skapar fler valmöjligheter för den som vill flytta till Mariehamn. Bostadsområdet Horelli växer mest, med vackert västerläge och utsikt över Ålands hav och inloppet till Västerhamn.

Vare sig du kommer hit för årsmötet, för en weekend, arbetsresa eller semester, hoppas vi att du får trevliga minnen och lärorika erfarenheter med dig hem! Du är alltid välkommen tillbaka!

Sidan uppdaterades