Bild på SFI klass 3D13 med lärare Maria, biträdande rektor Catalina samt utbildningssamordnare Sheyda.

Svenska för inflyttade på Medis

Visste du att närmare 150 inflyttade dagligen studerar svenska på Medis?

-"Just nu har vi studerande från över 40 länder", berättar utbildningssamordnare Sheyda Shafiei som är ny på Medis sedan februari. "De flesta kommer från Ukraina".
-"De flesta börjar på en nybörjarkurs som är 30 veckor lång. Det är heltidsstudier, varje dag i veckan, och så finns det möjlighet att välja en fortsättningskurs på 20 veckor", förklarar biträdande rektor Catalina Nica.
 
Vid påsk hade två grupper sin avslutning, och ur de anonyma utvärderingarna kan man läsa bland annat följande:
"Jag tycker att jag har haft den bästa läraren jag kunde få. Hon hjälpte mig mycket och motiverade mig att bli bättre varje dag".
"Den bästa läraren jag någonsin träffat. Hon är mycket uppmärksam, omtänksam, måttligt strikt och kommer alltid att hjälpa och stötta".
"Min lärare var den bästa".
"Hon har lärt mig mycket. Jag uppskattar henne".
 
-"Jag är väldigt glad över att vi har den här verksamheten och över alla människor som lär sig svenska, ord för ord, här. Jag hoppas att det åländska samhället, alltså du och jag, tar emot och involverar våra nyinflyttade med öppenhet och intresse", säger t.f. rektor Ester Laurell. "Ju mer de får träna på svenska i vardagen, på jobbet, praktikplatser och på fritiden, desto bättre. Jag vill rikta ett tack till alla företag och organisationer som tar emot våra språkpraktikanter och även ger många av dem jobb. Tillsammans bygger vi ett hållbart samhälle".
-"Språket är nyckeln", bekräftar Catalina. "Så var det för mig".
 
På bilden syns klassen 3D13 tillsammans med sin lärare, Maria Renman, biträdande rektor Catalina Nica och utbildningssamordnare Sheyda Shafiei.
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.