Ulf Simolin och Mikael Mörn vid dagvattendammen

Ett rent Österjön

Mariehamn och Ålandsbanken satsar tillsammans på ett rent Östersjön genom Ålandsbankens Östersjöprojekt.

Östersjöprojektet finansierar innovationer, startups och aktiviteter som främjar Östersjöns mående. Sedan starten 2014 har Östersjöprojektet finansierat startups, idéer och aktiviteter som främjar Östersjöns mående med nästan fem miljoner euro. I år kommer 574 000 euro att delas ut, Mariehamns projekt Dagvattendamm i Museiparken var ett av flera projekt som fick finansiering. 

Miljömål ställer krav

I stadens miljömål finns krav om ett rent vatten och hav samt en hållbar stadsutveckling för en god livsmiljö. Finns det mål ska åtgärder vidtas- vi har gjort flera ambitiösa projekt och nu var det dags för ett dagvattenflöde från centrala staden.

Vad betyder finansieringen för oss?

Med havet så nära känner vi ett stort ansvar för hur Östersjön mår. Det är av stor vikt att gå från vackra meningar till konkreta mätbara åtgärder. Att vår lokala bank vill vara med och finansiera detta projekt är både hedrande och ger oss energi att fortsätta den hållbarhetsresa med slutmål om ett rent Östersjön vi har haft länge”, säger Ulf Simolin miljösamordnare Mariehamns stad.

Miljösamordnare

Stadsledningen
Elverksgatan 1
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.