Stadsvandring

En stadsvandring är en chans att uppleva Mariehamn ur ett nytt perspektiv. Följ kunniga berättare på en vandring genom staden eller ta del av vackra byggnader, kontstverk och intressant kulturhistoria på egen hand.

Guidade stadsvandringar

Sommartid anordnas ett antal tematiserade stadsvandringar runt om i staden, av och med guider som arbetar ideellt. Information om aktuella vandringar publiceras inför sommaren i stadens nyhetsflöde på denna hemsida.

Skyltad sjöfartspromenad

En kortare promenad mellan västra hamnen och torget för dig genom lindallén Esplanaden. Längs promenaden finns informationsskyltar om Mariehamn med fokus på sjöfartshistorien, på svenska, engelska och finska. En passlig infopromenad att följa på väg mellan hamnen och stadens centrum.

Hälsopromenad

Hälsopromenaden är ca 5,4 km lång utan angiven start- eller målplats, du kan börja promenera var du vill. En del av hälsopromenaden överlappar den skyltade sjöfartspromenaden. Via stadens kartverktyg kan du i din mobil följa med var du befinner dig i förhållande till hälsopromenaden, läs mer här.

Stadsvandra med iPhone-app

Appen Åland Guide är skapad av Strax och finns att hämta via App Store på svenska, finska och engelska. Där finns tre stadsvandringar:

  • Sjöfartspromenaden - Upptäck Mariehamn till fots med start på torget
  • Arkitekturpromenaden - Byggnadskonstnärer i Mariehamn
  • Utekonstverkspromenaden - Upptäck Mariehamns permanenta utekonstverk

   

Sidan uppdaterades