Brandinspektör

Vid Räddningsverket arbetar allt från brandmän och ambulanssjukvårdare till brandförmän, prehospitala fältchefer och brandmästare. Vårt uppdrag består i att hindra och begränsa skador på människor, egendom och miljö.

Vi jobbar i nära samarbete med Ålands hälso- och sjukvård, polisen, gränsbevakningen samt andra samhällsviktiga aktörer och tar hand om allt från bränder och olyckor, ambulanssjukvård, vattendykning och sanering av miljöfarliga ämnen.

Vi finns där när det som inte får hända inträffar och hjälper medmänniskor i deras tuffaste stunder. Vårt uppdrag är komplext och innefattar förutom den utryckande delen även förebyggande arbete såsom tillsyn, utbildning och brandorsaksutredning. Räddningsverket sköter även stadens befolkningsskyddsplanering.

Som en del av Mariehamns stad är vi med och bidrar på många olika sätt till vårt lokalsamhälle. Vi är en aktiv del i stadsbilden och arbetar förebyggande genom att träffa människor och informera om brandskyddsfrågor och annan olycksförebyggande verksamhet.

Ett spännande och omväxlande arbete

Vi söker nu en brandinspektör till vår förebyggande enhet. Som brandinspektör arbetar du i ett sammansvetsat team med en ledande brandinspektör som närmaste förman. Att arbeta som brandinspektör innebär en mängd varierande uppgifter där fokus ligger på att utföra brandsyn och tillsyn, enligt gällande lagstiftningar. Som brandinspektör kommer du att ha ett nära samarbete med byggnadsinspektionen i Mariehamns stad samt i våra samarbetskommuner. Du kommer också att fungera som rådgivare för den brand- och olycksförebyggande verksamheten, vara delaktig i arbetet med befolkningsskyddet, delta i övervakningen av sotningsverksamheten samt andra uppgifter som faller inom ramen för verksamheten. Du kommer också att delta i den utryckande verksamheten i rollen som räddningsledare. För att delta i utryckande verksamhet ställs grundläggande fysiska krav.

Formella grundkrav för brandinspektör

  • B-körkort
  • Avlagt befälsexamen enligt §12 räddningsförordning för landskapet Åland (2006:111)
  • Lämplig utbildning inom området förebyggande brandskydd

För mer information: Ledande brandinspektör Ted Andersson, tel. 531490 eller e-post ted.andersson@mariehamn.ax

Ansökan inlämnas senast: 5.6.2020 klockan 15.00

Adress: Räddningsverket, Elverksgatan 8, 22100 Mariehamn eller ted.andersson@mariehamn.ax

Välkommen med din ansökan!

Sidan uppdaterades