Stadshuset

Mariehamns stadshus ritades av arkitekt Lars Sonck och stod klart 1939. Då fanns inte bara hela stadens förvaltning i huset, utan också bland annat bibliotek, brandstation, självstyrelsens myndigheter, domstolsväsendet och polismyndigheten – inklusive häkte.

Redan när stadshuset stod klart kunde scenen i huset tas i bruk. En scen som sedan dess är hemmascen för Mariehamns teaterförening. Här hålls både teaterföreställningar och andra kulturevenemang. Salen används också som festlokal och för officiella mottagningar. Foajén används för mindre mottagningar och representation.

Stadshuset är en levande arbetsplats

Här finns stadsledningen, stadsarkitektkansliet, bildningskansliet och byggnadsinspektionen. Stadsfullmäktige sammanträder i festsalen, stadsstyrelsen och nämnderna i stadsstyrelserummet. Ingång till receptionen är på västra sidan av byggnaden, där anmäler man sitt besök och vem man ska träffa.

Är ni en grupp som önskar en visning av stadshuset ber vi att ni i god tid i förväg kontaktar växeln på tel. 5310 eller via stadens allmänna kontaktformulär. Vi försöker i den mån det är möjligt att ordna en guide.

Sidan uppdaterades