Anpassa hemsidan

Stadens hemsida är formgiven och utvecklad med målet att den ska vara tillgänglig för alla våra besökare. Här finns information om hur du kan anpassa webbplatsen efter just dina behov vad gäller tillgänglighet, utskrift, textstorlek och så vidare.

Anpassa teckenstorlek

Om du vill ha större eller mindre text kan du använda dig av knapparna överst på sidan (via mobil finns de via menyn). Största A-tecknet ökar teckenstorlen, det mindre A-tecknet minskar teckenstorleken. Du kan också använda webbläsarens funktion för att zooma in eller ut.

Lyssna på webbplatsens innehåll

Du kan lyssna på innehållet i nyheter och sidor genom att klicka på knappen Lyssna som finns i anslutning till sidans rubrik. Om du tittar på webbplatsen via en dator, då möjliggör verktyget att texter kan läsas upp genom att markera dem. Du behöver inte ladda ner något program. Gör så här för att lyssna på bara vissa delar av texterna:

  1. Markera den del av texten som du vill lyssna på
  2. Tryck på den lyssna-knapp som då dyker upp bredvid muspekaren  
  3. En spelare öppnas och uppläsningen startar automatiskt

Utskrift

För att skriva ut från vår sida använder du webbläsarens utskriftsfunktion. På utskrifterna är sidhuvud, sidfot, menyer och annan navigering borttagen. Om du vill se hur utskriften ser ut innan du skickar den till skrivaren kan du välja "Förhandsgranska" eller "Förhandsvisa" i din webbläsare eller i utskriftsfönstret.  

Responsiv hemsida

Hemsidan för Mariehamns stad anpassar sig nu (sedan januari 2015) till den skärmstorlek du som besökare har, oavsett om du använder mobil, surfplatta eller dator. Detta är möjligt tack vare uppgraderingen staden gjort av det befintliga CMS-verktyget.
 

Om du har svårigheter att använda någon del av webbplatsen är vi tacksamma om du hör av dig och berättar vad som inte fungerar. Skicka in dina frågor eller synpunkter via vårt allmänna kontaktformulär.

Sidan uppdaterades