Femstadsmöte 2019

Mariehamns stad välkomnar sina femstadskollegor till det årliga mötet, som arrangeras torsdagen den 29 augusti med tillväxt som huvudtema.

09.45   Registreringen öppnar i stadshuset (Torggatan 17)

10.00   Välkomstord i stadshusets fullmäktigesal

10.15   Informationsutbyte
Alla städer har ca.10 minuter för presentation, gärna på temat tillväxt. Efter varje presentation finns 5 minuter för frågor och diskussion.

11.30   Kaffe, te och frukt

11.45   Hållbar tillväxt
Utvecklings- och hållbarhetsagenda för Åland togs fram gemensamt av privatpersoner och alla samhällssektorer inom ramen för nätverket bärkraft.ax under våren 2016. Förverkligandet görs systematiskt och konkret med målet att involvera hela det åländska samhället. Arbetet belönades med European Sustainability Award 2019. Micke Larsson, huvudsekreterare i bärkraft.ax och dess utvecklings- och hållbarhetsråd, berättar om agendan och hållbar tillväxt.

13.00   Lunch och gemensam promenad till Alandica Kultur och Kongress

14.00   Näringslivsdagen
Näringslivsdagen är ett årligen återkommande evenemang, som arrangeras av Ålands Näringsliv. Dagen är en populär mötesplats som erbjuder föreläsningar och möjlighet att nätverka. Ålands Näringsliv är Ålands största företagarorganisation med över 500 medlemmar. Tillsammans står de för drygt 87 procent av Ålands privata arbetsplatser.

14.00   Inledning och välkomsthälsning
Svante Randlert, författare till bästsäljaren “Drömarbetsgivaren” (2017) och en flitigt anlitad konsult inom rekrytering, HR, kompetensutveckling, employer och employee branding.
Thomas Ek, OBH Nordicas grundare berättar om mod, entreprenörskap och tillväxt.
ca 15.45 Kaffepaus
Annika Winsth, Nordeas chefsekonom om tillväxt ur ett generellt perspektiv

17.00   Gemensam promenad från Alandica Kultur och Kongress till Pommern

17.30   Mingel ombord på Pommern följt av middag i ÅSS Paviljongen
Ingen annanstans i världen hittar man ett segelfartyg som Pommern; i princip oförändrad sedan då hon lämnade varvet i Skottland 1903. Pommern donerades till Mariehamns stad år 1953, för att bevaras som museifartyg. Pommern nyöppnade i maj i år och ligger nu i en specialbyggd docka som säkerställer fartygets långsiktiga bevarande som internationellt kulturarv. Den nya upplevelsen ombord är en tredelad resa där aktiviteter, ljudspår och fakta tar dig med på en färd till Australien och tillbaka.
Segelpaviljongen, den äldsta krogen i Mariehamn, anses vara en av de kulturhistoriskt mest värdefulla byggnaderna i staden. Den härstammar från Mariehamns badhusepok och är ritad av Lars Sonck.

 

Sidan uppdaterades