Green key-logga och illustration över stadsbiblioteket och biodlare på taket av Amanda Valkonen.

Stadsbiblioteket miljömärkt ännu ett år!

Green Key-juryn anser att biblioteket arbetar aktivt med att utveckla sitt hållbarhetsarbete och är ett föredöme inom Mariehamns stad.

Stadsbibliotekets Green Key-certifiering förnyad 2024-2025!
 
Green Key är en internationell miljömärkning för turist- och besöksanläggningar. Mariehamns stadsbibliotek var det första biblioteket i världen att få miljömärkningen och även den första besöksanläggningen på Åland med certifieringen.
 

Under våren arbetade stadsbibliotekets Green Key-grupp med årets förnyelseansökan och nu har stadsbiblioteket fått besked från juryn. Så här skriver de:

”Juryn beslutade att förnya Mariehamns Stadsbiblioteks Green Key certifiering 2024-2025. Ett stort GRATTIS ! 🥳 Juryn anser att biblioteket arbetar aktivt med att utveckla sitt hållbarhetsarbete och är ett föredöme inom Mariehamns stad. Det märks i ansökan att det finns ett gemensamt intresse av att göra detta tillsammans med personalen.”

 

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket, kultur- och fritidssektorn
Besöksadress Strandgatan 29
Pb 76, AX-22101 Mariehamn
Skapad
Publicerad
Uppdaterad

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.