Skärmklipp från sidan ePress med finska tidningsomslag och texter på finska

Digital tidningshylla med finländska dagstidningar

Mariehamns stadsbibliotek erbjuder nu en digital tidningshylla med de flesta finländska dagstidningar genom tjänsten ePress.

Tjänsten ePress kan endast användas i stadsbiblioteket (alltså inte hemifrån) och den nås på två sätt. Det ena är via en speciell dator i bibliotekets tidningssal. Det andra är genom att koppla upp sig med exempelvis mobiltelefonen till stadsbibliotekets wifi och sedan besöka ePress hemsida. Tjänsten kan användas av en läsare i taget.

Orsaken till detta är att biblioteket under en längre tid haft problem med leveranserna av dagstidningar från Finland – det händer att de kommer flera dagar efter utgivning och/eller levereras som en bunt med flera utgivningar.

Den nya tjänsten gör det möjligt att läsa dagsfärska tidningar hos oss.

Stadsbibliotekets tidningssal är mycket välbesökt och just dagstidningar är efterfrågade. I utbudet finns 15 dagstidningar i pappersformat som kompletteras av dagstidningar från hela världen via e-tjänsten PressReader. Nu med ePress utökas utbudet ytterligare när det gäller det inhemska utbudet.

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket, kultur- och fritidssektorn
Besöksadress Strandgatan 29
Pb 76, AX-22101 Mariehamn
Skapad 11.10.2022 12:02
Publicerad 12.10.2022 09:02
Uppdaterad 12.10.2022 09:04

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Mariehamns stad cannot guarantee the accuracy of the translation.