@mokkijakoti, @merleways, @birgittaekblad, @susiejohansson61Vinnarfoton i #mittmariehamn
Publicerad den Boende och miljö

Mitt Mariehamn

Stadens första Instagram-tävling är avgjord och fem vinnarbilder har röstats fram. I tävlingen deltog 106 bilder.

I början av året tog vi som @mariehamnsstad de första försiktiga stegen ut på Instagram. Genom bilder och filmklipp från Mariehamn hoppas vi väcka intresse för Mariehamn som besöksmål och plats att bo på.

Under sportlovet hölls tävlingen ”Mitt Mariehamn” på Instagram, där utmaningen bestod i att genom ett foto förmedla sin bild och känsla för staden. Resultatet blev över förväntan. Bland de offentliga bilderna som taggades med #mittmariehamn finns både vackra vyer och fina detaljer. Du kan se dem även om du inte har ett Instagramkonto.

#mittmariehamn

Bland alla foton som delades offentligt valde juryn ut 20 finalistbilder. Vinnande bilder var de som tillslut hade fått flest antal gillare (♥) av alla instagramanvändare.

- Tävlingen ledde till att det nu finns över 200 foton med taggen #mittmariehamn. Vi kommer fortsätta använda den taggen och hoppas att även andra gör det, berättar Terese Flöjt som är verksamhetsutvecklare för information på staden.

Bilden med flest gillare var "Bagarstugan", av Kristiina Kortelahti. På andra plats kom "Lilla holmen", av Mikaela Asp. De tre andra vinnande bilderna fick samma antal gillare. De var "Sittkoffs" av Mikaela Asp, "Hösten är underbar" med Birgitta Ekblad (fotograferat av Christer Pellas) och "Sjökvarteret" av Susie Johansson. Grattis igen till vinnarna! Stort tack till alla som deltog och som röstade!

Du hittar oss också här

Mariehamns stad har sedan tidigare en officiell Facebook-sida. Där delar vi information om lediga tjänster inom staden, lediga bostadstomter och annat som kan vara viktigt att veta för dig som bor eller verkar i Mariehamn. Det finns flera nischade sidor för stadens olika verksamheter och några har även de närvaro på Instagram. På LinkedIn har staden en presentationssida. På YouTube delar vi olika informationsfilmer.

Sidan uppdaterades