Publicerad den Idrott och fritid

Guldfirande onsdag 11 november

Åland United vann den nationella fotbollsligan och finska cupen, nu hyllas de på sin hemmaplan Wiklöf Holding Arena i Mariehamn.

Finalen i Damernas Finlands Cup den 4 oktober slutade med seger för Åland United mot TiPS. Efter segern mot Honka den 8 november säkrade Åland United guldet i Nationella Ligan 2020 och tog samtidigt hem Ålands första nationella dubbeltitel.

Laget kommer att kunna ses och hyllas på Wiklöf Holding Arena (WHA) i Mariehamn, tillsammans med både cup- och ligatroféerna, på onsdag den 11 november med start kl. 18.30. Alla är hjärtligt välkomna!

- Åland United är verkligen guld värda! De har nu erövrat titeln finska mästare för tredje gången. I år imponerar de dessutom med en välförtjänad dubbeltitel. Fotboll är stort på Åland, och det är härligt att följa Åland Uniteds framgångar inom elitfotbollen, säger stadsdirektör Barbara Heinonen.

Under firandet på onsdag kväll kommer Mariehamns stad att överlämna en check på 5.000 euro till ÅU. Representanter för staden är Camilla Gunell (andra vice ordförande i stadsfullmäktige), Peter Enberg (första vice ordförande i stadsstyrelsen) samt Terese Flöjt som är kontaktperson för ÅUs sponsoravtal med staden.

Sidan uppdaterades