Publicerad den Kultur och bibliotek

Midsommarafton på Notudden – direkt i Ålandskanalen

Följ firandet via webben eller Ålandskanalen när Byalaget Kasberget-Apalängen reser midsommarstången vid Notudden. Ta del av tal, sång och dragspel. Sändningen börjar kl. 14.30.

Som vanligt reser arrangören Kasberget-Apalängens byalag midsommarstången på Notudden på midsommarafton den 19 juni kl 15.00. Som en följd av coronakrisen är antalet fysiska besökare begränsat men alla kan ändå se festligheterna på Ålandskanalen i tv tack vare ett samarbete mellan produktionsbolaget Zevents och Mariehamns stads kultur- och fritidssektor.

Det går även att titta via Ålands radio och TVs webbsida Direktsändning

Kasberget-Apalängens byalags ordförande Jörgen Pettersson hälsar alla tittare välkomna:
– Vi ställer inte in utan vi ställer om och är glada för att kunna dela med oss av midsommarglädje till hela Åland och alla andra.

Tidsplan för midsommarfirandet

14.00 Lövning av stången inleds.
14.30 Sändningen i Ålandskanalen. Det bjuds på insikter i lövning och kransbindning, minnen från förr och spaningar mot framtiden.
15.00 Talet till midsommaren och framtiden hålls av Tanja Sabel som bor i kvarteret Kasberget och har varit med och bundit en av de fyra ståtliga kronorna.
15.10 Midsommarstången reses under ledning av stångkaptenen Jonathan Eriksson och hans sidekick Erik Lundén.
15.20 Dragspelsvirtuoserna Greta Sundström och hennes make Birger Karlsson drar igång och vi dansar runt stången enligt reglerna om fysisk distansering!
15.40 Vi avslutar med Ålänningens sång.

Firandet vid Engelska parken och Barnens midsommarstång ställs in

När det gäller midsommarstängerna vid Engelska parken och Barnens midsommarfirandet har kultur- och fritidsförvaltningen av säkerhetsskäl beslutat att ställa in midsommarfirandet både i Engelska parken samt Barnens midsommarstång till följd av begränsningarna som utfärdats med anledning av pandemin.

Midsommarstången i Engelska parken reses med hjälp av kranmaskin utan publik redan torsdag 18 juni med kronor, segelbåtar, fäktargubbe och sedvanliga midsommarattribut som hör till den åländska midsommarstången. Stången kommer dock att vara olövad. Barnens midsommarstång reses inte att alls detta år.

Mera uppgifter kring midsommarfirandet fås av kulturledare Lars Midbjer, telefon 040 823 9388.

Sidan uppdaterades