Publicerad den Evenemang

Flaggningen den 1 maj tillägnas dem som arbetar mot coronaviruset

Mariehamns stad följer inrikesministeriets rekommendation och tillägnar flaggningen på 1 maj till alla dem som arbetar mot Corona.

Staden flaggar traditionsenligt för att hedra arbetets dag den 1 maj. I år får flaggningen ännu en innebörd. Inrikesministeriet rekommenderar att flaggningen i år särskilt tillägnas alla dem som arbetar mot coronaviruset.

Hälso- och sjukvårdspersonalen arbetar dagligen i frontlinjen för att bekämpa coronaviruset, likaså personalen inom äldreomsorgen. Även till exempel poliserna, gränsbevakarna, lärarna, de anställda inom kollektivtrafiken, städarna, kassapersonalen och många andra yrkesmänniskor arbetar under förhållanden som har försvårats av coronaviruset.

– Den 1 maj firar vi det finländska arbetets dag och också vårens ankomst. Under coronavirusepidemin är det viktigt att tacka i synnerhet dem som också under undantagsförhållanden håller samhällets vitala tjänster i gång. Många av dem har inte möjlighet att övergå till distansarbete och många har varit tvungna att snabbt planera om sitt arbete helt och hållet, konstaterar inrikesminister Maria Ohisalo i samband med utfärdandet av rekommendationen.

Sidan uppdaterades