Bildmontage med Wheelmap och Thomas Fogdö (Arkiv: Talarforum)
Publicerad den Evenemang

Map My Day i Mariehamn 25-26 oktober

På fredag kl. 16 inleds eventet med en inspirationsföresläsning av Thomas Fogdö. På lördag kl. 10-13 är alla välkomna att hjälpa till att "mappa upp" en digital karta över tillgängligheten i Mariehamn.

MapMyDay-konceptet är en global social kampanj för tillgänglighet och kartan Wheelmap är en viktig informationskälla för många som planerar sina resor. Kartan når man både via app och webbläsare. Syftet med eventet i Mariehamn är att göra centrum mer tillgängligt för alla på hjul (rullstolar, barnvagnar, rullatorer med mera).

Inspirationsföreläsning fredag 25 oktober kl. 16

Startskottet för Map My Day i Mariehamn är inpirationsföreläsningen med Thomas Fogdö. Föreläsningen som hålls på Mariehamns stadsbibliotek är kostnadsfri och är öppen för alla (i mån av plats), ingen föranmälan krävs.

Thomas Fogdö är en mycket populär föreläsare och expertkommentator. Han var tidigare utförsåkare i Sveriges alpina landslag och vann världscupen i slalom 1993. Två år senare bröt han ryggraden på ett träningspass och blev förlamad från midjan och ned. I dag är han egen företagare och arbetar som mental rådgivare parallellt med att han föreläser om sina erfarenheter, som idrottare, patient och näringsidkare. Hans ämnen handlar om målfokusering och mental träning, om konsten att möta motstånd och att ta framgång.

Mappa Mariehamn lördag 26 oktober kl. 10-13

Med appen Wheelmap i mobilen lägger du enkelt in information om tillgängligheten till butiker, hotell, restauranger m.m. City Mariehamn som arrangerar Map My Day uppmanar alla att delta en stund på lördagen. Samling är kl. 10 på Nygatan 6 (City Mariehamn/Ålands Näringsliv). Där hålls en kort genomgång då de också bjuder deltagare på fika. Därefter tar alla sig runt i centrum och uppdaterar kartan. Du deltar så länge du vill, från 5 minuter och uppåt.

Mer om eventet publiceras på City Mariehamns hemsida.

Sidan uppdaterades