Foto: Miguel Angel Regalado
Publicerad den Kultur och bibliotek

Sagostund - Bland drakar och dragqueens

Reservera biljetter från och med tisdag 22 oktober! Sagostunder hålls både lördag och söndag 9-10 november. Det finns två olika föreställningar, en för 3-4 åringar och en för 5-7 åringar.

Bland drakar och dragqueens heter sagostunden där några av Sveriges främsta dragartister läser sagor för barn. Konceptet har turnerat runt i Sverige sedan 2017, varit på gästbesök ända till Brooklyn Library i New York och kommer nu i höst till Åland!

Regissören och författaren Petter Wallenberg har skapat "Bland drakar och dragqueens" där flera av Sveriges mest erkända dragartister framför sagor för barn. Samtliga artister är etablerade skådepelare och pedagoger. Varje sagostund är fullspäckad med inslag som bjuder in till lek, engagerar och vidgar världen.

På Åland hålls sagostunden i Mariehamns stadsbibliotek, i sagorummet. Där kommer barnen få dyka ner i sagornas värld tillsammans med artisterna Robert Fux och Henrik Johansson.

Datum och biljettreservation

Biljettsläpp sker kl. 10 tisdag 22 oktober, via länkarna nedan. Biljetterna är gratis och ska inte lösas ut på förhand.  Endast 12 barn ryms med på varje sagostund, så får ditt barn förhinder vänligen lediggör hens plats via samma länk som till biljettreservationen.

Lördag 9 november 2019

Söndag 10 november 2019

Observera att barn bör ha en vuxen med sig och att hen ansvarar för sitt/sina barn under hela sagostunden. När du reserverar biljett är det bara barn du reserverar för, inte medföljande vuxen.

Arrangör: Mariehamns stadsbibliotek i samarbete med Nordens Institut på Åland.

Sidan uppdaterades