Publicerad den Kultur och bibliotek

Kulturevenemang på kommande

I Mariehamns stadsbibliotek ordnas språkcaféer, utställningar, bokcirklar och föreställningar. Här är programmet för en månad framöver.

Barnens söndag Teater Taimine

Söndag 27 oktober kl.13.00 och 15.00 ger Teater Taimine gratisföreställningen Leopold prinshjärta i Mariehamns stadsbibliotek. Leopold Prinshjärta, en vild och vacker pjäs om en odräglig diktator som får märka att den största lyckan i livet inte är makt utan gemenskap. Teater Taimine välkomnar publiken in i sin magnifika slottsteater, där hovdanserna ringlar och den verkliga skatten är finare än ord kan beskrivas. Föreställningen passar för barn 2-6 år. Du måste föranmäla dig elektroniskt, varmt välkommen!

Anmälningslänk till föreställningen kl.13.00
Anmälningslänk till föreställningen kl.15.00

Grönländsk trumdans

Söndag 27 oktober kl.18.30. NIPÅ är arrangör. Grönländsk trumdans har funnits i tusentals år och är ett viktigt inslag i den grönländska kulturen. Trumdansen har sitt ursprung i Inuit-kulturen och var nästan bortglömd under många år. Under de senaste decennierna har dock trumdansen återupplivats på Grönland och den yngre generationen visar nu också intresse för detta magiska kulturinslag.
Nu har du möjlighet att uppleva en kväll med berättelser om de olika traditionella och nya trumdanslåtarna av trumdansaren Nuka Alice Lund från Sisimiut på Grönland.

Språkcafé

Onsdag 30 oktober kl.18.30 i Mariehamns stadsbibliotek. Tema: Posten.

Fotoglimtar ur IFK Mariehamns idrottshistoria

Från torsdag 31 oktober till söndag 1 december visas jubileumsutställningen IFK Mariehamn 100 år.

Filmvisning Katrina

Fredag 8 november kl. 18.30-20.15 samt söndag 10 november kl.18.30-20.15 visas
långfilmen Katrina som hade Sverigepremiär i mars 1943. Filmen baserar sig på författaren Sally Salminens debutroman Katrina från 1936. Fri entré.
Under söndagen 10 november kl.15-17 arrangeras det också en diskussion om Sally Salminen. Handling: Stolta och rakryggade Katrina från Österbotten förälskar sig i Johan, som är sjöman, och följer med honom hem till Åland. Hon har utlovats ett paradis med blommande äppelträd men möts av fattigdom och hårt arbete. Vi följer Katrina genom åren, tar del av hennes och familjens öde i ett samhälle som regeras av kaptener, intriger och kärlek.

Bland drakar och dragqueens

Mariehamns stadsbibliotek, sagorummet. Lördag 9 november kl.10.30 för 3-4 åringar, kl.13.00 för 5-7 åringar. Söndag 10 november 2019. kl.12.00 för 5-7 åringar, kl.13.30 för 3-4 åringar.
NIPÅ presenterar stolt sagostunden Bland drakar och dragqueens. Biljettsläpp tisdag 22 oktober kl.10.

Länk till biljettreservationer och mer information

Sally Salminen – livet och litteraturen

Söndag 10 november kl.15.00-17.00 i Mariehamns stadsbibliotek.
I diskussionen medverkar: Ulrika Gustafsson, Stig Wennström, Eva Johansson, Laura Ruohonen, moderator är Katarina Gäddnäs.
Boksignering & bokförsäljning av Ulrika Gustafssons bok Min ljusa stad.
Varmt välkommen önskar Kulturföreningen Katrina, Ålands litteraturförening, ABF.

Språkcafé

Torsdag 14 november kl.14-15 i Mariehamns stadsbibliotek.

Barnrättskalas

Lördag 23 november kl.11-15 i Mariehamns stadsbibliotek. Barnkonventionen fyller 30 i november 2019 och vi vill välkomna alla att fira barns rättigheter med oss i Mariehamns stadsbibliotek!
Vi vill ha ett roligt kalas där alla besökarna får ökad kunskap och kännedom om Barnkonventionen och vilka rättigheter som den ger barn på Åland och i världen. Kalaset är kostnadsfritt och öppet för alla. Vi bjuder på tårta och kommer att ha till exempel en sagostund och andra roliga aktiviteter på temat barns rättigheter. Hela programmet kommer inom kort!
Arrangör: Rädda Barnen

Språkcafé

Onsdag 27 november kl.18.30 i Mariehamns stadsbibliotek. Tema: Återvinning.

Jubileumsutställning Mariehamn stadsbibliotek 30 år

Mariehamns stadsbibliotek firar 30 år som byggnad. Utställningen visas 28 november till 1 januari 2020.

Lunchboksläpp Krister Sundbäck

Torsdag 28 november kl.12-13 i stadsbiblioteket är det boksläpp av Krister Sundbäcks nya böcker: En nyländsk skepparhistoria samt Skepparsonens korrespondens.

Bokcirkel

Torsdag 28 november kl.19.00 i Mariehamns stadsbibliotek. Allt jag fått lära mig, 2019, av Tara Westover. Föranmälan är ett krav för att få delta.

Föranmäl dig digitalt

100 års mottagning och boksläpp

IFK Mariehamns 100 års jubileumsbok
Fredag 29 november kl.14.00.
Servering.

 

Sidan uppdaterades