Publicerad den Kultur och bibliotek

Kulturplock inför sommaren

Det händer mycket på kulturfronten i staden, midsommarfirande, stadsvandringar och utställningar är bara några evenemang. Mariehamns stad medverkar vid ett antal av dessa.

Pilgrimsresor

Konstutställning med Rose-Marie Lampi, Henrika Lax och Ulrica Lindström på Mariehamns stadsbibliotek.  Utställningen pågår 29 maj - 23 juni.

I ett drygt års tid har konstnärerna tillsammans gjort pilgrimsresor till de åländska kyrkorna. Sammanlagt har de besökt de sexton äldsta kyrkorna för att bekanta sig med den stora kulturskatt vi har i dem. Målningarna som visas är ett axplock ur deras resor. De visar målningar samt ett stort bildspel med många bilder.

Delgeneralplan

Utställningen Förslag till delgeneralplan för Mariehamns centrum 2040 visas på andra våningen i stadsbiblioteket under perioden 20.5-19.6.2019. Det finns även framlagt till påseende i stadskansliet under den perioden och på stadens hemsida.

Midsommarfirande i Mariehamn

Fredag 21 juni kl.13.00 reses stången i Engelska parken. Årets midsommartalare är Nann Sommarström. Stångkapten Zacharias Kalm. Ringdans och lekar med Greta Sundström och Birger Karlsson. Lövning sker torsdag 20 juni 17.00-20.00 och sköts av Mariehamns pensionärsförening i samarbete med allmänheten. Vi bjuder alla som kommer på  fika.

Barnens midsommarstång  vid Lilla holmen reses fredag 21 juni kl.14.00 av frivilliga händer. Midsommartal hålls av Nann Sommarström. Ringdans och lekar med Greta Sundström och Birger Karlsson. Lövning sker midsommarafton mellan 11.00-13.30 och sköts av Ålands judoklubb i samarbete med allmänheten. Vi bjuder alla som kommer på fika.

Midsommarstången vid Notudden reses kl.15.00. Kasberget-Apalängens byalag sköter lövningen men alla får gärna hjälpa till kl.14.00. Festtal. Greta Sundström spelar. Servering.

Sommarsalong

Ålands konstförening Konstsalong med verk av medlemmar i Ålands konstförening r.f. Mariehamns stadsbibliotek. Vernissage onsdag 27 juni kl.18.00-19.30. Utställningen visas till 4 augusti.

Stadsvandringar

Starttid på samtliga stadsvandringar är kl.14.00 och helt gratis. Ingen föranmälan krävs. Årets stadsvandringar är:

- Jubileums år - Mariehamns badhusepok 130 år
- På promenad genom Badhusparken

Läs mer om datum, guider och mötesplats på sidan stadsvandringar!

Mariehamnsmuséet

”KAFFEVERANDA OCH BRUNNSPAVILJONG”.  Säsongsinvigning lördag 1 juni kl.13.00. Invigningstalare Sten Hansen. Mariehamnsmuseet är öppet dagligen 1 juni – 31 augusti öppet kl.12-16.

Kulturnatten i Mariehamn

Fredag 9 augusti kl.14.00-24.00.

Stor folkfest i centrala Mariehamn där du kan ströva från scen till scen och ta del av musik, dans, konst, street Art, konsthanverksmarknad, litteratur, performance och utställningar. Program för både barn och vuxna, håll utkik för programblad senare i sommar på sidan Kulturnatten.

Sidan uppdaterades