Publicerad den Evenemang

Välkommen på kalas!

Lördagen den 27 juli är det dags för familjedag på torget. Det är staden och Rockoff-festivalen som tillsammans står bakom satsningen.

Mariehamnskalaset arrangeras kl. 11-15, med fri entré och alla är varmt välkomna till torget.

- Det var i samband med våra sponsordiskussioner inför årets Rockoff som tanken väcktes, berättar Terese Flöjt, stadens verksamhetsutvecklare för information och näringslivsutveckling. Vi förde fram olika synpunkter som staden har fångat upp från allmänheten och funderade över möjliga lösningar.

Några av synpunkterna resulterade alltså i Mariehamnskalaset som blir en ganska avslappnad tillställning med lite uppträdanden och aktiviteter så som bollvägg, musikquiz, fiskdamm och ansiktsmålning.

- Det bjuds på Zumbaträning, vilket vi hoppas ska locka många i olika åldrar. Vi satsar också på att ha en DJ i Summer Vibes tältet, för det är extra viktigt för oss att också tonåringarna ska känna att det finns något för dem, säger festivalgeneralen Pier Schmid.

- Serveringen är naturligtvis också öppen, så lördagslunchen kan med fördel ätas på torget, fyller Rockoffs producent Annika Mäkelä i. Köket har tänkt lite extra på barnen och satt ihop en prisvärd hamburgermåltid för dem.

- Från stadens sida har det varit viktigt att kalaset är gratis och att det som eventuellt kostar på området ska vara förmånligt, flikar Terese in.

- Torget är förstås öppet dagtid med fri entré under hela Rockoffperioden, precis som tidigare år, påpekar Annika. Vi ser gärna att flera använder området som en mötesplats också under dagarna och vi vill att torget ska upplevas öppnare i år.

Sidan uppdaterades