Fyrverkeri i MariehamnFoto: JoHo Pyro
Publicerad den Evenemang

Fira in nya året på torget!

Välkomna till torget i Mariehamn för att avsluta 2019 och fira in det nya året tillsammans med många andra. Staden bjuder på fyrverkeri vid tolvslaget och än en gång är det internationellt prisade JoHo Pyro som anlitas för uppdraget.

Fyrverkeriet är också finalen på insamlingen SteelFMhjälpen som pågår under hela december till förmån för Matbanken på Åland r.f. Årligen får uppemot 140 familjer och 120 ensamhushåll kontinuerlig hjälp av Matbanken. De insamlade medlen kommer att bidra till att de som är ekonomiskt utsatta, oberoende om man är gammal eller ung, kan erbjudas en hjälpande hand och ibland en liten guldkant när hjälpen behövs som mest.

Initiativtagare till insamlingen är radiokanalen Steel FM som för tredje året i rad kommer att avsluta kampanjen med att direktsända från en glasbur vid torgscenen. Radiosändningen från glasburen inleds kl.12 fredagen den 28 december och fortsätter tills nyårsfyrverkerierna slutat. Under de 84 timmar som live-sändningen pågår besöks buren av gäster, musiker och artister.

År 2017 samlades över 65.000 euro in till Rädda Barnen på Ålands Barnfond och förra året resulterade insamlingen i 85.000 euro till ensamma och ekonomiskt utsatta äldre på Åland via Folkhälsan på Åland.
Alla medel som inkommer till SteelFMhjälpen 2019 går oavkortat till Matbanken på Åland r.f. All administration och kringkostnader finansieras på andra sätt.

Läs mer på www.steelfmhjalpen.ax

Extra bussturer kring midnatt

Viking Line buss kör även i år extrainsatta turer kring midnatt utmed stadsbussens vanliga rutt. Normal taxa gäller.

Mariehamnsbussen åker både norrut och söderut med start från Magazin kl. 22.50, 23.20, 23.50, 00.20, 00.50 och 01.20. 

Se ordinarie turlista med hållplatser för Mariehamnsbussen.

Trafik- och säkerhetsinformation

Av säkerhetsskäl kommer den del av Torggatan som går längs med stadshusparken att vara avstängd för trafik kl. 23.00-00.30. Tillfällig vägskyltning är då på plats.

Öppna ett pdf-dokument med karta över avstängningen.

Ålands judoklubb har anlitats som ansvariga för vakthållning under arrangemanget och de kommer även att sköta om vägavstängningarna.

Sidan uppdaterades