Publicerad den Kultur och bibliotek

Kulturprogram i december

I Mariehamns stadsbibliotek ordnas varje månad olika aktiviteter. Staden är även medarrangör till flera evenemang i centrum.

Här är programmet för december och några evenemang redan fastställda för  januari månad.

"Allt jag sagt är sant"

2 december kl. 18.30 i Mariehamns stadsbibliotek. Fri entré.
Kulturföreningen Katrina firar 20-års jubileum. Programmet är innehållsrikt med artister som deltagit i olika uppsättningar som Kulturföreningen Katrina producerat under årens lopp. Helena Forsgård har skrivit en historik över föreningens verksamheter under de gångna åren. Historiken har redigerats av Robert Jansson.

Kvällsprogrammets konferenciär är Ida Kronholm som också är regissör för föreningens kommande operasatsning när Ålands självstyrelse firar 100 år. Premiären är den 17 maj 2021 och rubriken ”Allt jag har sagt är sant” är taget ur den kommande operaproduktionen.

Fotoutställning

13 - 31 december i Mariehamns stadsbibliotek.
Fotoutställning om Mariehamns stadsbibliotek som byggnad. Fastigheten firar 30 år och invigdes 16 december 1989.

#metoo uppföljning 2.0

4 december kl.18.30-20.00 i stadsbiblioteket.
Uppföljning efter Metoo med artister och många medverkande.

Arrangörer är Feministparaplyet och ABF Åland. #högtskalldetklinga #Ålandockså #förflickorsframtid Har feminismen gått för långt? #rättslösa

Mariehamn - Vandringskväll för nybörjare och äventyrare!

9 december kl.18.30-20.30 i Mariehamns stadsbibliotek.
Varmt välkommen till en fartfylld, kostnadsfri föreläsning som riktar sig både till dig som har erfarenhet av vandring och nu vill utmana dig lite extra, men även till dig som är precis i början av din ”vandringskarriär”. Kostnadsfritt men obligatorisk anmälan på: www.swett.se/inspiration. Under denna kväll kommer researrangören Swett att presentera ett urval äventyrliga destinationer. Bilder, filmer och äventyrliga berättelser utlovas.

Sagostund

14 december kl. 11-12. 
Jubileumsfirande stadsbiblioteket 30 år. Passar barn i åldern 3-6 år.

Julfridens utlysande

Julafton tisdag 24 december  kl.13.00.
Traditionellt utlysande av julfriden på torget i Mariehamn. Stipendieutdelning, Mariehamnskvartetten och tal. Håll utkik bland nyheterna på vår webbplats för detaljerat program.

Nyårsfirande

Tisdag 31 december kl. 24.00.
I Mariehamn bjuds det på fyrverkeri när vi går över till 2020. Det blir avslutet på Steel FM-hjälpens insamling och 84 timmar långa direktsändning från torget. Mer om insamlingen publiceras på www.steelfmhjalpen.ax och information om stadens nyårsfirande publiceras också som nyhet på denna webbplats.

Pang, Pang, Patriarkatet

9 - 26 januari i Mariehamns stadsbibliotek.
Vandringsutställningen som är producerad av Folkets Hus och Parker i Sverige. Sverige är fyllt av begåvade kvinnliga serietecknare som producerar seriestrippar. Men ingen av dem får sina serier publicerade dagligen i svenska dagstidningar. Med den här utställningen vill vi presentera tolv av Skandinaviens bästa och mest lovande strippserieskapare. Tolv kvinnor, var och en med sin egen stil, men alla med skärpa och förmåga att, på kornet, spegla sin egen samtid.

Barnens söndag med FlipFlop för barn 2-10 år

19 januari kl.11.00 och 12.30 i stadsbiblioteket. OBS! Biljettsläpp 1.12.
Följ med på finlandssvenska barnorkestern FlipFlops teatraliska musikäventyr med fascinerande rytmer och roliga, fantasifulla låtar, där vi dessutom får besök av den oemotståndliga och dansanta grodan Filippa!  FlipFlops sånger består av blandade musikstilar och på repertoaren finns allt från funkiga, folkliga och rockiga influenser. På scenen: Daniela Fogelholm (sång), Juha Kujanpää (piano), Lauri Salokoski (bas, sång), Jussi Miettyola  (trummor, percussion), Kaisa Niemi (grodan Filippa). Konsertens längd: cirka 45 minuter.

Vi har begränsat antal platser så förbokning är ett krav. Söndag 1 december kl.12.00 släpper vi biljetterna till FlipFlops föreställningar.

Gamla vykort berättar

29 januari - 23 februari i Mariehamns stadsbibliotek.
Utställning, vykorten sträcker sig från tidsepoken 1900-1950.

Sidan uppdaterades