Publicerad den Organisation och arbete

Lagtings- och kommunalval 2019

Val till lagtinget och stadsfullmäktige hålls den 20 oktober 2019.

Förtidsröstningen inför lagtings- och kommunalvalet pågar under perioden 5-15 oktober 2019. I Mariehamn kan du förtidsrösta vid postkontoret i Mariehamn, men du kan också förtidsrösta vid ett annat allmänt förtidsröstningsställe i landskapet. Du kan även förtidsrösta per brev, du behöver då beställa brevröstningshandlingar från kommunala centralvalnämnden i Mariehamn. Om du har hemort utanför Åland kan du även rösta via internet i lagtingsvalet.

För mer information om förtidsröstningsställen, brevröstning och röstning via internet se Ålands landskapsregerings webbsida om förtidsröstning, se länk.

Om du vill rösta på valdagen den 20 oktober ska du besöka den vallokal som ligger i det röstningsområde du tillhör, din vallokal framgår av röstkortet som skickas hem till dig per post.

För att rösta vid ett förtidsröstningsställe eller i en vallokal på valdagen behöver du kunna legitimera dig. Du kan rösta utan ditt röstkort men för att göra det lättare för dig som väljare och för valförrättarna som tar emot rösterna rekommenderas att du har röstkortet med dig. Röstkorten skickas ut till alla röstberättigade i mitten på september.

På landskapsregeringens webbplats för val finns även information om och de blanketter som behövs för att anmäla kandidater till kommunalvalet, se länk.

 

Sidan uppdaterades