Kursanmälan

Varje termin kommer Medis ut med en ny kurskatalog som delas ut till alla åländska hushåll. Kurskatalogen kan du ladda ner som en pdf under "Hitta snabbt".

Anmälningar till kurser i skärgården tas emot av kommunens kontaktperson.

Anmälningar till kurser på fasta Åland kan göras via hemsidan, per telefon eller genom personligt besök på Medis kansli. Uppge personnummer, namn, adress, mantalsskrivningskommun, telefonnummer, kursnummer och kurstitel. Du kan inte anmäla dig via e-post under anmälningsdagarna.

  • Medis kansli, ingång Torggatan, tel. 531 620
    (OBS! tel. 531 640 första anmälningsveckan, höstkatalogen)
    (OBS! tel. 531 640 alla fyra anmälningsdagar, vårkatalogen)
    Kansliet är öppet vardagar kl. 10.00–15.00.
  • Webbanmälan
    Alla aktuella kurser finns på kurswebben. Där kan du skapa ett konto för att anmäla dig till kurser och hålla reda på vilka kurser du redan är anmäld till. Läs mer på webbanmälan. Du kan anmäla dig dygnet runt och du får besked direkt om du har fått plats på kursen eller är på väntelista. Om du är på väntelista kontaktar vi dig så fort en plats på kursen blir ledig.

Observera att vi inte skickar ut någon bekräftelse på att kursen startar. Vi meddelar endast om kursen ställs in. Påminnelser skickas ut för kurser med start efter höstlovet (höstterminen) och sportlovet (vårterminen). Dessa skickas per sms, så kontrollera att vi har rätt kontaktuppgifter när du anmäler dig.

Bindande anmälan gäller för alla kurser på fasta Åland. Det innebär att den som uteblir från en kurs och inte senast en vecka före kursstart annullerat sin anmälan måste betala hela kursavgiften, dock högst 70 euro. Undantag: Detta gäller inte för den händelse att du blivit sjuk och kan uppvisa läkarintyg.

Medis kurser är i första hand för personer som har fyllt 16 år, utom då annat anges. Ungdomar under 16 år antas om det finns plats.

Sidan uppdaterades