Ungdomsbehandlare

Socialnämnden har beviljats medel för ett tvåårigt ungdomsprojekt. Därför söker vi nu en Ungdomsbehandlare

Som ungdomsbehandlare kommer du att stödja och handleda enskilda ungdomar som är klienter inom barnskyddet för att hjälpa dem förebygga psykisk ohälsa, hindra användandet av droger och kriminalitet för att klara vardagen med skolgång och fritid.

Målgruppen är ungdomar i åldern 12-21 år.

Du kommer att samarbeta med andra aktörer som t.ex. Fältarna och barnskyddet. Du får målformulerade uppdrag för varje enskild klient. 

Vi söker dig som har lätt för att få kontakt med ungdomar och som har förståelse för olikheter och som med ett lösningsfokuserat arbetssätt kan motivera ungdomar till ett sunt liv. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där samarbetsförmåga, trygghet, flexibilitet och engagemang är viktiga. Det är viktigt att du fungerar väl som en del i ett team likväl som att du kan arbeta självständigt. Eftersom förhållningssättet mot ungdomar och deras familjer avgör framgången i många situationer förväntas du vara ödmjuk, ha en naturlig auktoritet och kunna fatta snabba beslut. Du behöver även vara kommunikativ och ha förmåga att förmedla information på ett bra sätt.

Arbetstiden är schemalagd och innefattar en del kvällar och helger.

Behörighetskrav: Lämplig utbildning tillräcklig erfarenhet av liknande ungdomsarbete på individnivå. Arbetet kräver att du har B-körkort

För mer information: vik. ledande socialarbetare Ulrika Holmlund kl 9-10 tel. 531 764 eller socialservicechef Cecilia Berndtsson tel. 531 719

Tillträde: Enligt överenskommelse. Den som antas skall uppvisa straffregisterutdrag innan tillträde.

Ansökan inlämnas senast: 25.1.2019 kl 15:00

Adress: Socialserviceavdelningen, PB 207, 22101 Mariehamn eller socialkansliet@mariehamn.ax

Sidan uppdaterades