Socialarbetare till barnskyddet

Vi söker Socialarbetare till barnskyddet vid socialserviceavdelningen

Vill du bidra till en god service till barn och ungdomar, ha ett stimulerande, utmanande och utvecklande arbete? Vi erbjuder nu möjligheten att få ingå i en nyfiken, driven arbetsgrupp som arbetar aktivt med utvecklingsfrågor.

I tjänsten kommer du att arbeta med lagstadgat klientarbete inom barnskyddet. För att trivas hos oss föredrar du att arbeta i team med ett gemensamt ansvarstagande samtidigt som du självständig driver arbetet framåt.

Tidigare erfarenhet av barnskyddsarbete är önskvärt. I rollen är det viktigt att du är lyhörd i kontakten med andra och har förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och situation med professionell integritet. Tjänsten ställer krav på god kommunikativ förmåga vilket bl.a. innebär att du på ett tydligt och strukturerat sätt kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Viktiga personliga egenskaper är att du är flexibel, positiv och beslutsam samt att du kan prioritera i olika situationer, har samarbetsförmåga och förmåga att bygga goda relationer. Vi förväntar oss att Du alltid kan hålla barnet i fokus och att du bidrar med idéer och aktivt utvecklar verksamheten i positiv riktning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Genom samarbetsavtal sköter Mariehamns stad barnskyddet även för Jomala och Lemland.

Visst jourarbete ingår.

Tillträde: Enligt överenskommelse. Innan tillträde skall straffregisterutdrag uppvisas.

Behörighetskrav: Högskoleexamen enligt FFS 804/92

Ansökan inlämnas senast: 8.6.2018 kl.15:00

Adress: Socialserviceavdelningen, Skarpansvägen 30, 22100 Mariehamn eller cecilia.berndtsson@mariehamn.ax

För mer information: Socialservicechef Cecilia Berndtsson,tel. 531 719 eller ledande socialarbetare Suzette Marchini, tel 531 764

Sidan uppdaterades