Personalutvecklare

Personalkansliet är en del av stadsledningen. I dagsläget består kansliet av fem medarbetare samt personalchef. Vi sköter både HR- och personaladministrativa frågor, allt från övergripande personalpolitiska ärenden till tolkning av kollektivavtal, arbetarskydd och löneutbetalningar.

Personalutvecklarens arbetsuppgifter är varierande och du har möjlighet att till stor del påverka upplägget av dem själv. Du arbetar ofta i projektform, både som ansvarig ledare och som gruppmedlem. Exempel på områden som ingår i dina arbetsuppgifter är friskvård, jämställdhet, personalförmåner, upprätthållande av personalplaner, samordning av kompetensutveckling samt framtagande av statistik, nyckeltal, uppgifter till budget och bokslut.

Kontakt med våra interna kunder, stadens medarbetare, är en viktig del av arbetet.

Du är kreativ och flexibel och i ditt rätta element då du har många bollar i luften. Du får ta eget ansvar och utvecklas i din yrkesroll. Att vara noggrann och omsorgsfull i arbetet är grundläggande för dig. Vi uppskattar att du aktivt kan ta  initiativ för olika arbetsuppgifter.

För arbetet som personalutvecklare krävs examen från högskola eller universitet eller annan för uppgiften lämpad utbildning. Veckoarbetstiden är 36 h 45, med flexibel arbetstid.

För mer information: t.f personalchef Sari Hautamäki, tel. 531 276

Ansökan inlämnas senast: 08.11.2019 kl. 15.00

Adress: Personalkansliet, PB 5, 22101 Mariehamn eller sari.hautamaki@mariehamn.ax

Sidan uppdaterades