Publicerad den Kultur och bibliotek

Kultur i mars

Den stora kulturbegivenheten i Mariehamn i mars är som vanligt Mariehamns litteraturdagar 15-19.3. Temat i år är Frihet och andra farligheter. Men det händer även annat och kulturkrockarna är många, och utbudet är stort. Den andra stora kulturbegivenheten i mars är filmfestivalen Vera som i år arrangeras för tjugoförsta gången den 7-11.3.

Förutom program i samband med litteraturdagarna  som hålls 15-19 mars händer det även annat på stadsbiblioteket:
 
PANELSAMTAL. VAD ÄR GREJEN MED ALKOHOL?
Torsdag 1 mars kl. 18.30-20.00

Om alkoholnormer och -kultur i förenings- och arbetslivet. 

 

FÖRVERKLIGA ETT PROJEKT GENOM LEADER
Måndag 5 mars kl. 18.30 Mariehamns stadsbibliotek
Representanter för Leader Åland på plats för att informera närmare om stödmöjligheter och ansökningsprocess, samt svara på frågor om just er projektidé. Ingen föranmälan krävs. Välkomna.

SKAPARBIBBAN – MUSIKLEKIS
Söndag 11 mars kl. 13.00-13.30 samt 14.00-14.30
Musiklekis för småbarn 2-3 år. Verkstaden sker i samarbete med Bel Canto. Pirjo Högbäck & Elin Manselin är ledare. Verkstaden är i sagorummet i Mariehamns stadsbibliotek.

BARNENS SÖNDAG - SECOND WIND JAZZ BAND
Söndag 25 mars kl. 13.00 - 13.40

Second Wind Jazz Band bjuder på härlig hot jazz för barn och ungdomar 0 år och uppåt!
Stifta bekantskap med ett svängigt jazzband som spelar musik för alla åldrar. Hur låter 100 år gammal partymusik? Kan en spela på en tvättbräda? Hur dansar en som en höna? Kom och lyssna på hot jazz. Om du vill kan du ta med ett eget instrument, till exempel en maraccas eller en kazoo.
 
SAGOSTUND PÅ FINSKA 
Tisdag 27 mars kl. 18.00
Sagostund på finska i stadsbibliotekets sagorum. Arrangeras i samarbete med föreningen Ahveniset.

ÖPPNA BOKCIRKLAR
Tisdag 27 mars kl. 19.00

Vi pratar om romanen Det har aldrig hänt, 1977, av Ralf Nordgren.
Det är lätt och roligt att delta. Vi läser boken på förhand och träffas över en kopp kaffe för att prata om den. Föranmälan ett måste. Anmäl dig i stadsbibliotekets kundtjänst. Telefon 531 411.

STADSBIBLIOTEKETS ÖPPETTIDER
Stadsbiblioteket öppnar tidigare i år.
Från och med 2 januari öppnar stadsbiblioteket redan kl 9.00 måndag-fredag. Innebär fem timmar mera öppet i veckan eller 20 timmar i månaden. Samtidigt slopades reservationsavgiften i stället tas en avgift på 2 euro om man inte hämtar ut sin reservation.

Boka rum via webben
Nu är det möjligt att boka stadsbibliotekets utrymmen på webben. Du kan enkelt boka studierum på webben via hemsidan fritidsbokning.mariehamn.ax eller gå in via bibliotek.ax

 
VAD HÄNDER FÖR ÖVRIGT?

Det kan löna sig att kolla under evenemang på sidan www.aland.com om man vill veta om annat som händer i evenemangsväg i Mariehamn och på Åland.

 

Sidan uppdaterades