Publicerad den Organisation och arbete

Ungdomsfilm visas i fullmäktigepaus på tv

När fullmäktigeledamöterna tar paus i oktobermötet kommer tv-tittarna att kunna se premiärvisningen av bandet Hemoglobins nya musikvideo.

Bandet Hemoglobin bildades av Lukas Lantz, Beppe Lantz och Franz Fagerholm inför tävlingen Unga Band 2017. De deltog i tävlingen med den egenskrivna låten Raise your fist och slutade på en fin andraplats.

En del av priset var möjligheten att spela in låten i Uncans nya studio tillsammans med en ljudtekniker. Studioinspelningen har även filmats och resultatet visas i TV tisdagen den 31 oktober, i pausen som hålls under fullmäktiges sammanträde.

- Vi ville använda pausen som uppstår i våra sändningar för att berätta om vad som görs inom stadens verksamhet. I och med att Uncan satsar på att lära ungdomarna mer om digitala medier erbjöd vi dem en möjlighet att också visa sina alster för flera, säger kanslichef Emma Dahlén. Vi hoppas kunna visa fler filmer som ungdomarna har producerat under kommande fullmäktigesändningar.

Fullmäktige sammanträder i regel den sista tisdagen varje månad. Allmänheten kan följa sammanträdet via vanlig tv, direktsänt på tv-kanalen Ålandskanalen (via MCA, Smedsböle och IPTV) samt via stadens hemsida.

Fakta:
Studioinspelningen gjordes under hösten 2017
Ljudtekniker: Kevin Davidsson
Klippning: Enheten för ungdomsarbete

Unga Band 2018 är planerat till lördag 17.3.

Ytterligare fullmäktige sammanträden 2017:
28 november
19 december

 

Sidan uppdaterades