Illustration: Skördefesten på Åland
Publicerad den Evenemang

Välkomna på kalas!

Fredagen den 26 maj kl. 17-20 är det kalas vid Ålands Landsbygdscentrum. Kalaset inviger det nya evenemanget Åland Grönskar, samtidigt som det inspirerar besökarna till hållbarhet.

Inom Mariehamns stad har hållbarhetsarbetet länge varit viktigt. På plats under kalaset kan ni träffa Mia Jansson och Maria Teir som arbetar inom stadens kostservice vid Ängsbackens dagis.

De tipsar om hur du enkelt kan variera dina matrester till nya måltider och berättar hur du medvetet kan laga större mängd för att på så vis spara energi, tid och pengar.

- Från hösten kommer vi att arbeta målmedvetet för klimatsmart mat, säger kostservicechef Sari Hautamäki. En vanlig vardag har vi cirka 2000 matgäster inom stadens kostservice, så vi gör skillnad med vårt arbete.

Mariehamns stad är en av aktörerna i nätverket bärkraft.ax. Inom nätverket har aktörerna tagit fram en gemensam Utvecklings- och hållbarhetsagenda för Åland, med tillhörande strategiska mål. Mål som vi alla kan bidra till på olika sätt. Genom stadens deltagande vid kalaset vill vi visa hur enkelt det är för dig att även i din vardag bidra till mål nummer sju: "Hållbara och medvetna konsumtions- och produktionsmönster".

Sidan uppdaterades