Publicerad den Kultur och bibliotek

Konsert: De som kände livet

Söndagskult på stadsbiblioteket 25.9 kl.17. De som kände livet. Konsert med Erik Winqvist Trio (SE).

Låtar och texter av Olle Ljungström, Magnus Uggla, Gustaf Fröding, Dan Andersson, Erik Winqvist, Olle Adolphson, Beppe Wolgers, Nils Ferlin, Mikael Wiehe, Ted Gärdestad, Carl Michael Bellman, Evert Taube, Cornelius Vreeswijk, Tove Jansson m.fl.

Gratis inträde, alla välkomna!

Mer info:

Föreställningen hade premiär på Boulevardteatern i Stockholm och turnerar runt landet. Den har blivit utomordentligt uppskattad av publiken med stående ovationer.

Låtar och texter av Olle Ljungström, Magnus Uggla, Gustaf Fröding, Dan Andersson Erik Winqvist, Olle Adolphson, Beppe Wolgers, Nils Ferlin, Mikael Wiehe, Ted Gärdestad, Carl Michael Bellman, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Tove Jansson m.fl.

 

MEDVERKANDE:

Erik Winqvist

Kritikerrosad artist som turnerar över hela landet. Speciellt uppskattad för sina tolkningar av Ted Gärdestad, den svenska visskatten och franska chansoner. Sopransaxofonist och skådespelare.

Anton Bäckman

Pianist och son.

Släpper snart sitt nya album med Fotbollsbandet. Kompar olika artister.

Tobias Grenholm

Basist, kompositör och musikproducent. Spelar med många kända musiker, till exempel Agnes, Loreen och den svenska jazzeliten.

Henrik Ivarsson (ersätter ibland Tobias Grenholm)

Gitarrist och elektronmusiker

Släppt skivor under eget namn och som Angelic Ox, Morris i motljus och Soffasoll

 

PRESS:

- Lyckad Premiär” ”underhållande trio” ”fenomenala saxofoninslag”

- ”Erik Winqvist hade gjort ett program av välkända visor som framfördes med hjälp av den skickliga pianisten Anton Bäckman och Henrik Ivarsson på gitarr. I två timmar kunde åhörarna njuta av alla de gamla välkända visorna med texter av Dan Andersson, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Ted Gärdestad med flera. Tillsammans åstadkom gruppen en rolig variation av både musik och framförande för att som de själva sa: Det skulle kunna attrahera många generationer. Eriks fenomenala saxofoninslag fördjupade upplevelsen.” AT Birgit Johansson

- "Kompromisslösa tolkningar" "varm känsla" VT

- "äkta poetiskt"." Sångerna är berättelser som får mig att ana att Erik Winqvist är den nya rösten vi alla behöver" "kött och ben åt livets noveller" "avskalad och renskriven i varje ton och ackord. Men skir, giftig, avig, smått lyrisk men levande som livets egen puls". @@@@, BB

 

MER FAKTA OM FÖRESTÄLLNINGEN:

Idén till detta program kom till när Erik Winqvist tänkte tillbaka på hur han sett på sin pappas musiksmak. Visst var låtarna bra, men det var något som fick honom att uppleva dem som tråkiga. Erik såg sedan samma mönster hos sin son, att han upplevde sin pappas musik som tråkig.

Erik fann att grunden i låtarna är ju bra, men det kanske är sättet de framförs på som gör dem tråkiga. Med musiker från två generationer hittade vi ett nytt angreppssätt. Vi letade efter kärnan i musiken, tog bort alla krusiduller och framförde det på vårt eget sätt. Genom att tolka pappas och farfars låtar så möter jag dem på ett annorlunda sätt, låtarna är ofta melankoliska, men jag hittar mycket mer glädje än sorg, mycket handlar om att livet är en fest, jag sjunger om dans, kvinnor och sång. Även låtar som är mina och min sons, som dessutom trakterar pianot, har smugit sig in. Lite lustigheter hinner vi också med som att en inspektör från institutet för far-son-kontroll kommer på besök. Det är en skön och glädjefull kväll med fin musik och bra låtar. Jag tolkar ”kompromisslöst” närmare originalen än originalen själva.

Sidan uppdaterades