Publicerad den Stadsplanering och trafik

Gatuarbeten, vägavstängningar och folkvimmel

Det är uppehåll i arbetet på Stora gatan, gågatan blir förlängd kvällstid, några parkeringsplatser stängs av och andra trafikregleringar kommer att gälla.

Är du bilist är det bra att veta om förändringarna i trafiken i centrum som gäller i samband med Rockoff Festival på torget i Mariehamn. Tillfälliga trafikskyltar finns självfallet på plats.

  • Från 20 juli - 2 augusti är parkeringsområdet längs Strandgatans östra sida (från Stora gatan och cirka 85 meter norrut) reserverat för artister och arrangörens personal.
  • Under festivalperioden 22-30 juli mellan kl. 18-01 är det trafikavstängning på Norragatan mellan Nordea och Torggatan samt vidare på Torggatan fram till Norra Esplanadgatan. Trafik till tomt är tillåten.
  • Lördagen 30 juli stängs Strandgatan av för trafik mellan kl. 22.00-00.30 på grund av säkerhetsskäl eftersom fyrverkerier genomförs.

Arrangören kommer att ha trafikvakter vid avstängningarna så att utryckningsfordon, och andra fordon med tillstånd, ges möjlighet att släppas fram vid behov. För att lättare se var alla avstängningar i trafiken under festivalperdioden är, titta på kartorna under Hitta snabbt.

Storagatans ombyggnad

Från 13 juli är det uppehåll i entreprenörens arbeten med Stora gatan. Arbetet påbörjas igen 2 augusti. När korsningen Torggatan-Stora gatan är stenlagd och asfalterad fortsätter arbetet med resterande delar av Stora gatan. Vi hoppas att alla har överseende med trafiksituationen denna sommar, dessa korsningar byggs om för allas säkerhet.

Sidan uppdaterades