Sommarkväll i stadshusparken
Publicerad den Evenemang

Full fart på sommaren

Det ordnas aktiviteter av många de slag på gång i Mariehamn nu i sommar. Redan har en hel del avverkats, men det är så mycket mera på gång.

Här ser du ett axplock av de evenemang som är lite större eller pågår flera dagar under juli och augusti månad.

Fotbollsfest på Nygatan 30 juni - 10 juli
Ett evenemangsområde tillägnat fotbollen och EM med storbildsskärm samt coverband och artister på scenen. Fri entré!

Kultur i mormors trädgård 6, 13, 20 juli och 3 augusti
Kulturkvällar i trädgården vid Övernässtugan, med olika grupper och artister och musik/konstform. Tidigare känt som Visor i mormors trädgård. Frivillig entré!

Kobbakonserter i juli
Olika konserter på Kobba Klintar med bland annat visor, jazz och klassisk musik.

Down by the Sauna 7-9 juli
Musikfestival med bl.a. Julia Clara, Montesuma och andra åländska artister på Pub Bastun i Badhusparken.

Dinos Blues & Roots week 11-17 juli
Musikfestival med artister och band från Finland, Sverige, USA och Åland.

Ålands sjödagar  20-24 juli
Sjökvarteret i östra hamnen bjuder på musik, dans, mat och program i fem dagar med olika teman. Sjösäkerhets-, hantverkar- och folkmusikdag och slutligen maritim dag och barnens dag.

Rockoff Festival 22-30 juli
Stadsfestivalen som hålls på torget mitt i centrum. Det är en bred blandning av spelningar med flera artister och grupper. Alphaville, Smokie, Tungevaag & Raaban, 5ive och Vengaboys är bara ett några av alla artister detta år.

25 juli-konserten
Kommerserådet Anders Wiklöf bjuder på gratis konsert, en specialanpassad version av sommarens ”Rhapsody in Rock” i Miramarparken.

Katrina kammarmusik  2-6 augusti
Festivalen med erkända solister, orkester- och kammarmusiker från Skandinavien och andra delar av Europa. Årets tema är Frankrike och hela 21 artister uppträder vid 14 tillfällen över hela Åland varav flera konserter hålls i Mariehamn.

Kulturnatten 12 augusti
Folkvimmel och musik, underhållning och aktiviteter runt om i staden för både barn och vuxna.

Åland Pride  17-21 augusti
Festivalvecka med ett brett kulturellt utbud, föreläsningar och aktiviteter, feststämning och förstås en parad, till rytmerna av slagverksorkestrarna Sambomba & Yakumbé!

Övriga händelser och aktiviteter

Konst- och museiutställningar, exempelvis Sjöfartsmuseét som vunnit den hedersvärda titeln Årets museum i Finland eller miniatyrstaden vid Mariehamnsmuseet. Ligafotboll på WHA Arena med IFK Mariehamn och Åland United.  För barnen finns bland annat Piratklubben med roliga aktiviteter. Trubadurer och band uppträder också på pubar, restauranger och krogar i Mariehamn.

För aktuell information om alla olika typer av evenemang i staden besök evenemangskalendern på www.visitaland.com

Stränder, shopping och serveringar

I Mariehamn finns över 70 butiker och mer än 20 restauranger inom bara några kvarter, för tips och öppettider besök hemsidan för City Mariehamn. Vill du istället bara njuta av sol och bad finns badhuset Mariebad och fyra sandstränder på gång- och cykelavstånd från centrum.

Sidan uppdaterades