Publicerad den Evenemang

Åland Pride 2016

Under 17-21 augusti hålls Åland Pride 2016 i Mariehamn. Det bjuds på föreläsningar, aktiviteter, feststämning och förstås en parad.

På stadsbiblioteket hålls ett flertal program.

Onsdag 17 augusti kl.17.00 - 17.45
Panelsamtal - HBTQIA på Åland idag och i framtiden

Martha Hannus från Regnbågsfyrens styrelse, hållbarhetsstrateg Micke Larsson, ungdomsledare Mio Sommardahl och Åland Lyceums rektor Marcus Koskinen-Hagman samtalar om hur vi jobbar HBTQIA-frågor på Åland idag och hur ser framtidsvisionen ut? Arrangör: ABF-Åland och Regnbågsfyren

Torsdag 18 augusti kl.14.30 - 16.30
Tänk om kyrkoherden är trans?! Möt Ann-Christine Ruuth

Fram till 60 års ålder var hon känd som Åke och kyrkoherde och chef i Teleborgs församling i Växjö. Det vållade stor uppmärksamhet när hon berättade att hon nu ville leva som Ann-Christine. Med humor och värme berättar hon om vägen till Ann-Christine, vad som menas med en transperson, om varför vi skrattar åt en karl i klänning men inte åt en kvinna i kostym och om normerna som styr våra liv. Du får också veta hur transpersoner vill bli bemötta och hur en arbetsplats kan bli mer välkomnande för transpersoner. Välkommen till en spännande föreläsning som egentligen handlar om att få vara sig själv och tillåta andra att vara det också. Arrangör: Ålands Ombudsmannamyndighet

Fredag 19 augusti kl. 13.30 - 14.45
Föreläsning med Sahar Mosleh

Sahar Mosleh är muslim, homosexuell och lever med funktionsnedsättning. (Medfödd benskörhet, hon använder sig av permobil och assistans). Hon utsätts alltså för fördomar enligt flera olika diskrimineringsgrunder och arbetar aktivt i sin vardag för att bryta och förändra normer och skapa ett samhälle där alla får plats. Hennes kamp mot förtryck sker på flera fronter, samtidigt.
Arrangör: Ålands Handikappförbund

Lördag 20 augusti kl.11.00 - 14.00
Manga - Workshop

Är du mellan 14-18 år och vill lära dig att teckna manga? Serietecknaren Imoon Söderlund kommer att hålla en manga-workshop där hon kommer att berätta om mangateckningens ursprung och utveckling för att sedan leda en workshop där du får testa på att teckna! Workshopen är kostnadsfri och material finns på plats! Det finns 12 platser, först till kvarn! Anmäl dig på Pridefestivalens hemsida.
Arrangör: Regnbågsfyren & Ålands Litteraturförening

Besök evenemangets hemsida för fullständigt program och info.

Sidan uppdaterades