Idrott och ungdom oktober 2017

 

 

 

Nyhetsbrev om idrott och ungdom

Oktober 2017
 

 

Utegymmet vid Idrottsparken

Utegymmet vid Idrottsparken har förnyats under hösten och är nu stadens största och modernaste. Gymmet är öppet dygnet runt och alla är välkommen att använda det. På varje redskap finns instruktioner på hur man använder redskapet samt vilka muskelgrupper man tränar. 

Sedan tidigare finns det utegym vid Strandnäs skola, Baltichallen och Backebergs sportfält
 

Avgifter 2018

Kultur- och fritidsnämnden godkände vid sitt möte 21.8.2017 avgifterna för våra idrottsanläggningar, ungdomsgården Uncan samt stadsbiblioteket. Nytt för 2018 är att stadsföreningarnas avlyftning för ungdomsverksamhet är ersatt med ett nytt rabattsystem för stadsföreningar.

Avgifterna hittar du på vår hemsida.

 

Sista chansen att söka projektbidrag

Funderar du på att arrangera ett kultur- eller idrottsevenemang? Eller har du kanske genomfört ett evenemang redan under 2017? Då kan du ansöka om projektbidrag från kultur- och fritidsnämnden.

Efter att omgång 2 fördelades konstaterade nämnden att det finns budgeterade medel kvar och utlyser en extra omgång. Sista ansökningdag är 30.11.2017. Projektet skall genomföras under 2017. 

Ansökningan om projektbidrag kan lämnas in via e-tjänsten för bidrag på adressen http://bidrag.mariehamn.ax eller postas till Kultur- och fritidssektorn, Pb 76, 22101 Mariehamn. 

För mer information tel. 531 388 eller 531 437. 

Och sista chansen att nominera personer till kultur- och fritidsstipendier

Det har blivit dags att nominera årets kultur-och idrottsstipendiater. Förslagslådor finns i Mariehamns stadsbibliotek och på Mariebad. Nomineringar går att lämna in fram till onsdag 1 november 2017. Det går även utmärkt att lämna in förslag via stadens hemsida.

Du kan läsa mera om regelverket samt nominera kandidater till kulturstipendet eller idrott/fritidsstipendet på sidan för nominering.  


 
 

Öppet hus i Baltichallen


Lördagen den 4.11.2017 mellan kl. 13-20 har vi öppet hus i multisporthallen Baltichallen i Västernäs. 
Under dagen kan du prova på följande:
  • Spela badminton på någon av våra fem banor
  • Spela tennis på en bana
  • Spela biljard
  • Träffa BK smash som berättar om sin verksamhet och badminton
  • Vi bjuder på saft, kaffe och bulle

Vi rekommenderar att man bokar bana för tennis på förhand, per e-post idrottsparken@mariehamn.ax eller telefon 531 440, 531 441.
 
Söker du föreningar i Mariehamn? Vår e-tjänst föreningsregister hittar du föreningar i staden. Saknas din förening kan du självklart registrera er med hjälp av ett formulär på sidan.
Vill du inte längre prenumerera på nyhetsbrev? då hittar du en länk längre ner där du kan avsluta prenumerationen. 

 
 
 
 
 
 
 
Sidan uppdaterades