Idrott och ungdom mars 2017

 

Nyhetsbrev om idrott och ungdom

Mars 2017

 

Musikstudion och konstateljén på Uncan

Under hösten har en musikstudio och en konstateljé vuxit fram på Uncan och under sportlovsveckan har vi haft öppning av dem båda. Vi vill tillsammans med ungdomarna jobba med skapande verksamhet och nu har vi möjligheten i och med våra fina lokaler.

I ateljén kan ungdomarna bl.a. måla, teckna med kol, jobba med lera och renovera möbler. I ateljén finns också en mysig stuga där man kan göra handarbete såsom sticka, virka och brodera. Möjligheterna är många och bara fantasin sätter gränser.
I studion kan ungdomarna spela in elektronisk musik, jobba med DJ-utrustning, göra filmer och spela in podcasts. Dessutom finns de instrument som trummor, bas, gitarr och keyboard. I studion finns något för alla och passar alltså även de som inte kan spela något instrument.

 

Invigning av bowlinghallen

Lördagen den 11 mars återinvigdes Idrottsgårdens bowlinghall dom öppnade 17 februari efter att vart stängt 1 månad för byte av maskinerna. Maskinerna invigdes av Junis Flöjt och Allan Schåman som kastade varsitt slag.Efter invigningskasten arrangerades en miniturnering mellan Ålands bowlingförbunds bowlingskola och stadens politiker. Under invigningen delade Ålands bowlingförbund ut priset för årets bowlare. 

 

Evenemang vid ungdomsgårdarna

Unga Band anordnas lördagen den 25 mars på Uncan. Vi ser fram emot en stor, jublande publik och en massa bra musik av banden. Förköpsbiljetter finns att köpa för 5 euro styck på ungdomsgårdarna Uncan, Tvärsan och Stallet samt Poporama i Sittkoff.
 
Lördagen den 1 april åker vi till Stockholm på Laserdome- och shoppingresa. Resan är för ungdomar i årskurs 6 upp till 17 år. Lovlappar finns att hämta på ungdomsgårdarna Uncan, Tvärsan och Stallet. Sista anmälningsdagen är fredagen den 24 mars.

 

Prao

Den 1:a mars var stadens ledningsgrupp ute på prao. Stadsdirektör Barbara Heinonen valde att prova på jobbet som anläggningsskötare vid Idrottsparken och Baltichallen.  

Under praon fick hon se hur vi hanterar bokningar, skötsel av isen i Islandia, prova på borstning av Wiklöf Holding Area konstgräs, iordningställa Baltichallen för badminton. Men även massa information om våra idrottsanläggningar. 

Så här beskriver Barbara praotillfället: Det gladde mig att se hur man på IP jobbar som ett lag. Laguppställningen går man igenom på morgonen och den kan variera beroende på ”motståndaren”, t.ex vädret. Man vinner matchen, dvs besökarens uppskattning, genom att ta ett helhetsansvar för anläggningarna man är betrodd att sköta. Keep up the good work!
Stadsdirektör Barbara Heinonen provade bland annat på isvård i Islandia under praotillfället. 
 
 
 
 
 
 
Sidan uppdaterades